fbpx – Om ikke du, hvem da? Hopp til hovedinnhold

– Om ikke du, hvem da?

Det finnes tusen grunner til å la være. Til å ikke stille opp. Til å la noen andre ta ansvar. Men hva skjer når du lar toget passere? spør innleggsforfatteren.

Jeg vil i dette innlegget forsøke å overtale deg til å ikke bli sittende igjen på perrongen.

Vi sykepleiere har en viktig stemme som fortjener å bli hørt. Vi har tiltak og løsninger som dagens og morgendagens helsetjeneste behøver. Og vi har perspektiver samfunnet trenger.

Derfor stiller jeg opp – på et politisk parti sine valglister. Og jeg mener flere bør gjøre som meg. Fordi jeg tror på et samfunn hvor ikke bare hvite, godt voksne menn i maktposisjoner, skal sitte ved roret. For hele spekteret av bakgrunner, aldre og yrker må med.

Da må også vi sykepleiere med. Vi som vet hvor skoen trykker – som forstår hva som må på plass for å sikre pasientsikkerhet i hele landet. Hva som gir kvalitet i helsetjenestene. Hva som skaper positiv utvikling for fremtidens helsetjeneste.

Hatter, roller og politiske flertall

Jeg tenkte jeg ikke hadde tid, men fant ut at det handlet om prioritering. Noe er så viktig at jeg måtte finne tid. Jeg tenkte også at rollen i partipolitikken ikke lot seg kombinere med det å være tillitsvalgt. Men så feil kan man ta!

Min erfaring er faktisk at det er null problem å bytte hatter. Jeg klarer helt fint å være partipolitisk nøytral i min rolle som tillitsvalgt i NSF og likevel ha en rolle i partiet jeg er medlem av.

Det spiller ingen rolle for meg hvilket parti du velger. Og jeg kommer heller ikke til å skrive i hvilket parti jeg er politisk valgt. For det at vi får inn NSF-saker i partipolitikken i et mangfold av partier, gjør at vi sikrer flere politiske flertall på Stortinget. Det gjør at vi får en bred enighet for våre kamper i helsepolitikken. Det at mange partier er på linje med oss, vil gjøre veien til mål kortere.

Ditt perspektiv er viktig

Som sykepleier har du absolutt noe å bidra med. Og til neste år er det kommune- og fylkestingsvalg. Derfor holder alle partiene nå på med nominasjoner. Ikke nøl. Meld din interesse.

Sykepleierne og pasientene trenger at akkurat du bruker din kompetanse på å utvikle fremtidens helsevesen. Hopp på toget med meg! Slik får vi flere sykepleieperspektiver inn i partipolitikken. Og det trenger vi virkelig. Om ikke du, hvem da?

0 Kommentarer

Annonse
Annonse