fbpx Nå skal vi jobbe for kjønnsnøytral tittel Hopp til hovedinnhold

Etter landsmøtet: Nå skal vi jobbe for kjønnsnøytral tittel

Symbolet for kvinne og mann
JURIDISK: For å få en god prosess på dette må vi sørge for å forankre et eventuelt navnebytte i fagmiljøet og sikre at navnet blir juridisk knyttet til vår særegne funksjon.  Foto: Colourbox
Det mest gledelige og ungdommelige er at vi nå kan samarbeide med NSF om å utrede kjønnsnøytral tittel for helsesøstre, skriver helsesøsterleder, Kristin Sofie Waldum-Grevbo.

Mye viktig arbeid i forhold til utviklingen av sykepleiefaget videreføres i NSFs prinsipprogram og innsatsområder.
Vedtaket om at det bør være en nedre karaktergrense i norsk og matte for å komme inn på bachelorutdanningen likte jeg godt. Dette sammen med at spesialutdanningene skal være masterløp er viktig for å rekruttere og utdanne kompetente sykepleiere/spesialsykepleiere for oppgavene vi står overfor fremover.

Det mest gledelige og ungdommelige er at vi nå kan samarbeide med NSF om å utrede kjønnsnøytral tittel for helsesøstre. Dette er noe vi i LaH NSF allerede har vedtatt å jobbe med på vår Generalforsamling i 2014. For å få en god prosess på dette må vi sørge for å forankre et eventuelt navnebytte i fagmiljøet og sikre at navnet blir juridisk knyttet til vår særegne funksjon. Det er ikke bare menn som ønsker å endre tittelen, mange kvinner synes også det er på tide å bli kvitt «søster» som ble byttet ut med sykepleier for lenge siden. Hvis vi finner en god tittel, skal vi sørge for at tilliten som følger med tittelen i dag følger med over til en ny tittel. Kanskje tilliten til og med øker hvis det blir tydelig for alle at vi er sykepleiere med videreutdanning?

Det som overrasket meg mest var at Landsmøtet ikke ville sette en begrensning for hvor mange perioder politisk valgte kan besitte sine verv. Etter min personlige mening burde 3 perioder (12 år!) være et absolutt maksimum og eventuelt begrenses til to perioder, slik det er i mange andre organisasjoner og stillinger. Dette ville være et viktig tiltak for å sikre innovasjon og utvikling.

LES OGSÅ:

Førstereis

Stolt NSFer

Det som overrasket meg mest var at Landsmøtet ikke ville sette en begrensning for hvor mange perioder politisk valgte kan besitte sine verv.