fbpx Minneord over Ingegerd Seljeskog Hopp til hovedinnhold

Minneord over Ingegerd Seljeskog

ETTERSPURT FORELESER: Mange studenter vil huske hennes fantasifulle timer. Ingegerd Seljeskogs kreative innfallsvinkler gjorde henne til en etterspurt foreleser. Foto: Privat

Ingegerd Seljeskog døde 23. januar, 74 år gammel.

Ingegerd vokste opp i Fredrikstad. Hun tok sykepleierutdanning ved Røde Kors sykepleieskole på Lørenskog og lærerutdanning ved Norges Sykepleierhøgskole. Hun var stolt av å være sykepleier og markerte seg som en fargerik og engasjert sykepleielærer.

Mange studenter vil huske hennes fantasifulle timer. Hun var særlig opptatt av etikk og underviste i temaet både lokalt og nasjonalt. Hennes kreative innfallsvinkler – kombinert med humor og pedagogisk kompetanse – gjorde henne til en etterspurt foreleser. Hun skrev også bøker om etikk.

Ingegerd berørte og ble berørt av andre mennesker. Hun var omsorgsfull, raus og inspirerende både som kollega og venn. Hun var genuint opptatt av andre, men tok også plass og forventet engasjement tilbake.

Ingegerd fikk diagnosen Parkinsons sykdom for 25 år siden. Sykdommen gjorde at hennes faglige virksomhet måtte avsluttes. Hun var likevel fortsatt en glødende fagperson som brukte enhver anledning til å «tale pasientens sak» og til å sette søkelyset på betydningen av verdier og livskvalitet. Det var en stor sorg for henne at sykdommen også gjorde at hun ikke kunne være den bestemoren hun så gjerne ville være for sine seks barnebarn.

Ingegerd deltok i TV-programmet «Helene flytter inn» da dette tematiserte sykehjemstilværelsen. Det ble sterkt da hun, til tross for langtkommen sykdom, fortalte at det verste var opplevelsen av «frihetsberøvelse».

Over tid har vi kjent på sorgen over at Ingegerd var alvorlig syk da hun gradvis ble borte fra samværene der hun tidligere hadde vært en viktig deltaker og skapte liv, rikholdige opplevelser og mangfold.

Våre tanker går til Hans Jakob, Øyvind, Synnøve og til svigerbarn og barnebarn i Norge og i USA.

Nå vil vi ta vare på de gode minnene.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.