fbpx Budsjettnotat: 200 stillinger kan bli kuttet i Helse Møre og Romsdal Hopp til hovedinnhold

Budsjettnotat: 200 stillinger kan bli kuttet i Helse Møre og Romsdal

Helse Møre og Romsdal er i pengeknipe. Et internt forslag vil kutte 200 stillinger.

Ifølge avisen Tidens Krav [bak betalingsmur] må helseforetaket spare 200 millioner i 2025, som tilsvarer 200 stillinger. 

Penger ut

– Arbeidet med budsjett 2025 er i gang. De neste årene er omstillingsbehovet regnet til 550 millioner kroner spredt over fem år, med 200 millioner kroner i 2025, sier administrerende direktør Olav Lødemel i Helse Møre og Romsdal (HMR) til avisen.

Han legger til at ingen ting er besluttet rundt sparing og kutt.

Foretakstillitsvalgt i Helse Møre og Romsdal for Norsk Sykepleierforbund (NSF), Anette Lekve, sier til Sykepleien at de har mottatt budsjettnotatet hvor omstillingsbehovet er skissert. 

– Budsjettnotatet er foreløpige planleggingsrammer for arbeidet med budsjett 2025. Hva som blir de endelige forslagene til tiltak, er det for tidlig å si noe om. Det er mye arbeid som gjenstår, sier hun.

Tidens Krav skriver at mange stillinger i HMR står ubesatte, så det betyr ikke nødvendigvis at noen må sies opp. Tidsfristen for beslutning er 21. november.

Penger inn?

Helse Midt-Norge (HMN) skal i ekstraordinært møte 7. oktober behandle HMRs søknad om støtte til ekstraordinære kostnader knyttet til innføring av Helseplattformen. Dette er i all hovedsak kostnader knytte til tiltak for å sikre en trygg og pasientsikker innføring av helseplattformen.

HMR har beregnet at det utgjør cirka 350 millioner i 2024. Noe tilskudd har de allerede fått i 2024, og det holdes utenfor søknaden til HMN. 

Det er allerede foreslått å kutte 100 stillinger når sykehuset i Molde og Kristiansund slås sammen. Det nye Sjukehuset Nordmøre og Romsdal på Hjelset skal åpne våren 2025.

Tidens Krav skriver at det er uvisst om de 200 stillingene som foreslås kuttes, inkluderer disse 100.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse