fbpx Lokale forhandlinger: 15 brudd i KS Hopp til hovedinnhold

Lokale forhandlinger: 15 brudd i KS

I sykehusene og i staten har de lokale lønnsforhandlingene foregått uten den store dramatikken. I kommunene har NSF fått rapportert inn 15 brudd.

– 15 brudd er litt over det som har vært vanlig de siste årene, men ingen dramatisk økning, sier spesialrådgiver Johs Bruvik i forhandlingsavdelingen i Norsk Sykepleierforbund (NSF).

Detaljene i grunnlaget for bruddene kjenner ikke Bruvik i detalj.

– Ut ifra kontakten jeg har hatt med fylkene, er det noen punkter som går igjen når det blir brudd i lokale forhandlinger: Dårlig økonomisk uttelling, forhandlingene oppleves ikke som reelle mellom likeverdige parter og mangel på uttelling for kompetanse.

Veien videre

Nå går NSF og arbeidsgiverorganisasjonen KS gjennom papirene de er tilsendt fra kommuner hvor det er brudd. Målet er å finne løsninger som alle kan leve med.

– KS og NSF sender så innspill tilbake til kommunene. Noen steder vil vi muligens råde partene til å sette seg ned rundt forhandlingsbordet igjen, mens andre steder vil enten NSF eller KS anmode om at forhandlingsresultatet godtas. Dersom NSF og KS ikke klarer å bli enige, kan saken ankes til en sentral nemnd som er underlagt Riksmeklingsmannen, sier Bruvik.

Resultat kjent mars

Hvordan forhandlingene totalt sett har gått for sykepleierne, er for tidlig å si nå.

– Det er først når PAI-registeret (KSs Personal Administrative Informasjonssystem) kommer i mars 2009, vi kan si noe om det. I år blir det ekstra spennende ettersom vi fikk protokollført at utdanningsgruppene skulle prioriteres i de lokale forhandlingene, sier han.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse