fbpx Ute i verden Hopp til hovedinnhold
Klima

Ute i verden

«Til og med sykepleierne begynner å få global feber», skriver Washington Post. Og viser til Brenda Afzal, en som går i bresjen for sykepleiernes klimakamp i USA. 

 - Det er mye å be om, men sykepleiere tar utfordringen. De ser at kampen mot global oppvarming er en del av jobben, sier hun.

Hun mener sykepleiere blir lyttet til fordi de nyter stor tillit i samfunnet. Forbundet American Nurses Association utvikler en egen nettside for sykepleiere som vil lære mer om hvordan de kan redusere klimaproblemene.

Anthony McMichael, direktør for National Centre of Epidemiology and Population ved universitetet i Canberra i Australia har i mange år engasjert seg for å få helsepersonell på banen i klimaspørsmål. Han viser blant annet til hvordan leger brukte sin innflytelse i kampen mot atomvåpen. Når Sykepleien sender ham en e-post for å be om råd til norske sykepleiere, svarer han at han drukner i lignende henvendelser og ikke har kapasitet til å svare. I stedet viser han til artikler han har skrevet med råd til primærhelsetjenesten. Blant annet anbefaler han å intensivere overvåkning og forebygging av smittsomme sykdommer.

Sykepleiere ser at kampen mot global oppvarming er en del av jobben

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse