fbpx Enige om lønnstillegg Hopp til hovedinnhold

Enige om lønnstillegg

I skyggen av forhandlingene om ny tjenestepensjon i offentlig sektor har det også vært forhandlet om lønnstillegg for statsansatte og ansatte i Oslo kommune.

Resultatet av det økonomiske oppgjøret i staten ble på rundt 4,4 prosent. Det gis et tillegg på 2 400 kroner fram til og med lønnstrinn 45, og et prosentvis tillegg på 0,68 prosent for lønnstrinnene 46 - 80. Fra lønnstrinn 81 til 95 gis et tillegg på 4 800 kroner.

I forhandlingene mellom Unio og Oslo kommune  ble det gitt et likt prosentvis tillegg på 1,95 prosent, minimum 6 000 kroner. Dette gir en økonomisk ramme på om lag 4,7 prosent. 

Begge tariffområdene gis tilleggene med virkning fra 1. mai.


KS-området

I KS-området ble det i tariffoppgjøret i fjor avtalt et lønnstillegg som skal gjelde fra 1. mai 2009. Partene ble enige om et generelt lønnstillegg på 3,1 prosent, minimum 9 000 kroner. I tillegg er minstelønnssatsene endret.

Ved avslutning av konflikten i juni 2008, ble Unio og KS-partene også enige om at et lokalt tillegg som en arbeidstaker fikk i 2008, skal komme i tillegg til de nye minstelønnene som skal gjelde fra 1. mai 2009. Dette gir en økonomisk ramme i KS-området på om lag 4,7 prosent. 

Likelønn

I staten har partene også avtalt å nedsette en partssammensatt arbeidsgruppe som skal utarbeide konkrete forslag til tiltak for å sikre likelønn i staten. Tiltakene skal gi grunnlag for et likelønnsløft i tilknytning til hovedoppgjøret 2010.

I KS-området er partene enige om at det arbeides videre om tiltak for å realisere målet om likelønn: "Lønnsnivå og lønnsutvikling må bygge opp under likelønnskommisjonens prinsipper om likelønn, både gjennom sentrale og lokale forhandlinger".

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse