fbpx Lisbeth Normann feilsitert i NRK Hopp til hovedinnhold

Lisbeth Normann feilsitert i NRK

 NSF-leder Lisbeth Normann har aldri advart sine medlemmer mot å stemme på Frp fordi partiet ikke forplikter seg innen likelønn. Det var en journalist i NRK radios Politisk kvarter som feilsiterte henne.

Det har blåst friskt rundt Lisbeth Normann etter at hun ble feilsitert på NRK mandag. At en forbundsleder i en partipolitisk uavhengig organisasjon angivelig skal ha advart sin medlemmer å stemme mot et spesielt parti, har betimelig nok avstedkommet reaksjoner. Sykepleien har allerede mottatt to leserinnlegg fra to sykepleiere som også er stortingskandidater for Frp.

Les Laila Reiertsens innlegg her.

Les Tom Staahles innlegg her.

 

Tom Staahle mener hun også burde ha advart mot å stemme rød-grønt, siden regjeringen de siste fire årene ikke har kunnet løfte Normanns medlemmer lønnsmessig.

Laila Reiertsen mener Normann har sviktet sine medlemmer og valgt seg en rolle som partipolitiker. Hun hevder NSF har vandret inn i en partipolitisk tåke hvor det er blitt viktigere å være mot Frp enn for likelønn.

 

Uttrykte skuffelse

- Jeg har aldri anbefalt å stemme verken det ene eller det andre, eller advart mot å stemme noe som helst. Det kommer jeg heller aldri til å gjøre, som leder for en partipolitisk uavhengig organisasjon, sier sykepleierlederen.

Frp har nylig lagt frem et forslag i Stortinget om likelønn, men partiet har ikke villet programfeste likelønn. Dette uttrykte Lisbeth Normann skuffelse over til journalisten i Politisk kvarter.

-Jeg svarte bekreftende på at vi følte oss lurt av Frp, på linje med flere partier som sier de vil jobbe for likelønn uten å programfeste det. Vi har også flere ganger kristisert både SV og Ap i denne saken i vår, sier Lisbeth Normann.

Hun kritiserer også selve forslaget som Frp har lagt frem i Stortinget.

- De har fremmet et "dokument 8-forslag", og det er det ikke mange som leser. Dessuten blander de to ulike ting: Lavtlønte og likelønn. De er utydelige i politikken sin, for lavtlønnsgrupper i offentlig sektor er noe annet. Forslaget deres treffer ikke de høyt utdannede i offentlig sektor som vi snakker om i likelønnssammenheng, hevder Normann.

 

- Kjøpt og betalt

I dagens Klassekampen slår også Frp-nestleder Per Sandberg tilbake mot Normann:

- Ledelsen i Sykepleierforbundet er kjøpt og betalt av venstresida i norsk politikk. Da får en ingen løsning på de lave lønningene, sier han.

- Det er helt feil! Det vil jeg på det sterkeste tilbakevise, repliserer Normann.

Sandberg mener oppskriften for høyere lønn først og fremst ligger i å åpne for private omsorgsinstitusjoner.

Sykepleiere og omsorgsarbeidere kan takke ledelsen i Sykepleierforbundet for at de har så lav lønn, sier han til Klassekampen.

Normann er ikke enig i løsningen Sandberg forslår.

- Når sykepleiere jobber privat, får de noen steder høyere lønn, men så er for ekesempel sykeordningene dårligere. Vi ser at de private holder kostnadene nede ved å kutte i de ansattes vilkår. I stedet for å fylle på med kompetente folk, søker man om unntak og ansetter flere ufaglærte, sier hun til Klassekampen.

Jeg har aldri anbefalt å stemme verken det ene eller det andre, eller advart mot å stemme noe som helst.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse