fbpx Hjelper Care å hjelpe fattige kvinner Hopp til hovedinnhold
Årets TV-aksjon

Hjelper Care å hjelpe fattige kvinner

Hjelpeorganisasjonen CARE bruker årets TV-aksjon for å hjelpe verdens fattigste kvinner. Og de får hjelp av NSF og UNIO.

18 oktober går årets store TV-aksjon av stabelen. I år går midlene til CARE, en av verdens største hjelpeorganisasjoner. Gjennom mikrofinansgrupper skal hundretusener av kvinner få mulighet til å greie seg selv økonomisk.

Velger kvinner
CARE har valgt bevisst å satse på kvinner fordi disse tradisjonelt blir rammet hardest av fattigdom. Men organisasjonen tror også at hjelp til kvinner er mest effektiv: Ni av 10 kroner som en kvinne får, bruker hun på familien i form av mat, klær, utdanning og hesle for seg og barna. Går hjelpen til menn, havner bare tre kroner hos familien.

Får drahjelp av NSF
UNIO og NSF støtter denne strategien og har bestemt seg for å hjelpe CARE med innsamlingsaksjonen. NSF oppfordrer nå sine medlemmer til å bli bøssebærere 18 oktober. CAREs suksess ved innsamlingen avhenger av at mange stiller opp for å gå gatelangs med innsamlingsbøsser. Det kan sykepleiere hjelpe med.

Kan starte opp egen virksomhet  
Pengene fra tv-aksjonen skal gå til å starte opp og drive spare- og lånegrupper i Asia og Afrika. CARE har lang erfaring med en slik modell. Det koster 5000 kroner å starte opp en spare- og lånegruppe, og i følge CARE kan en slik sum hjelpe 30 kvinner til å klare seg økonomisk livet ut. Gruppene får veiledning av CARE. Kvinnene starter med å spare et fast, lite beløp i uka. Etter noen uker kan kvinnene låne fra sparekassen for å starte en inntektsgivende virksomhet. Pengene kan også brukes på skolegang eller helse.

Halv million dør hvert år
Over en halv million kvinner og jenter dør hvert år under graviditet eller fødsel. 70 prosent av alle barn uten skolegang er jenter, mens hver fjerde jente i fattige land blir mamma før fylte 18 år.
I følge CARE hjelper organisasjonen hvert år 65 miilioner av verdens fattigste mennesker i totalt 71 land. CARE Norge er et av 12 medlemsland og ledes av generalsekretær Marte Gerhardsen.

Gjennom mikrofinansgrupper skal hundretusener av kvinner få mulighet til å greie seg selv økonomisk.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse