fbpx Individuelle lønnssamtaler for Akademikerne Hopp til hovedinnhold

Individuelle lønnssamtaler for Akademikerne

- Godt planlagte medarbeidersamtaler og lønnssamtaler bør gjennomføres i alle helseforetak, mener forhandlingsdirektør i Legeforeningen Anne Kjersti Befring.

Hovedoppgjøret mellom Spekter Helse og Akademikerne omfatter blant annet alle leger ansatt i helseforetak og på Lovisenberg Diaakonale Sykehus.

I de innledende forhandlingene ble det ikke avtalt sentrale tillegg. Partene ble derimot enige om at det i den enkelte virksomhet skal foretas individuelle lønnsvurderinger basert på arbeids- og ansvarsområde, den enkeltes jobbutførelse og anvendt kompetanse.

- Mer lokal lønnsfordeling i offentlig sektor har vært politisk kontroversielt i Norge. Men når vi ser at lokale forhandlinger faktisk har direkte, positiv effekt på likelønn burde det vært mye mer kontroversielt å ikke åpne for mer lokalt ansvar for lønnsoppgjørene, skriver Akademikernes leder Knut Aarbakke på akademikerne.no.

 

Likestilling mellom kjønnene

I protokollen understreker Akademikerne og Spekter at det i Norge er lik lønn for arbeid av lik verdi i samme virksomhet, slik likestillingsloven krever.

Videre heter det at "lønnsutviklingen for kvinnedominerte yrkesgrupper er god likestillingspolitikk, men må gjennomføres innenfor rammen av lønnsoppgjøret. Dette løses best lokalt".

Partene konstaterer at kvinner gjennomsnittlig har lavere inntekt enn menn i arbeidslivet som helhet:

- Ifølge Likelønnskommisjonen skyldes denne inntektsskjevheten det kjønnsdelte arbeidsmarkedet, hvor kvinner velger andre yrker enn menn og hvor kvinner i mindre grad innehar lederstillinger. Kvinner arbeider dessuten i større grad deltid, noe som gir en svakere tilknytning til arbeidsmarkedet enn det menn har. Dette er uheldig ut fra et likestillingssynspunkt og i forhold til tilgang på arbeidskraft i arbeidsmarkedet, heter det i protokollen.

Partene ønsker at Regjeringen utvikler programmer for å få til en jevnere fordeling av omsorgsoppgaver i småbarnsfasen.

For å få flere kvinner i lederstillinger utfordrer partene Regjeringen til å utvikle og iverksette etter- og videreutdanningstiltak med dette som formål.

Akademikerne og Spekter vil fastsette frister for de lokale forhandlingene innen 18. mai.

I Norge er det lik lønn for arbeid av lik verdi i samme virksomhet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse