fbpx Rammer de svakeste Hopp til hovedinnhold
Oslobudsjettet

Rammer de svakeste

I ettermiddag demonstrerte ansatte i Oslo kommune mot budsjettet.

Les også: Usosialt budsjett

Les også: Kutter stillinger til psykisk syke 

 

Minusgrader og kald vind stoppet ikke engasjerte sykepleiere og andre kommunalt ansatte. Klokken 15.00 var ett par hundre demonstranter møtt opp utenfor Oslo Rådhus for å demonstrere mot budsjettet for 2011.

- Budsjettforslaget innebærer konkrete eksempler på drastiske kutt innen helsetjenesten overfor barn og unge, innen akuttilbudene i rusomsorgen, i hjemmesykepleien og til slutt innenfor den psykiske helsetjenesten i bydelene, sa NSFs fylkesleder, Eli Gunnhild By, i sin apell.


Helsesøstertjenesten utsatt

Noe av det hun By trakk frem var bekymringen for at helsesøstertjenesten må skjære kraftig ned i alle bydeler.

- Til tross for lovpålagte tjenester må helsesøstrene i flere bydeler si nei til å besøke nyfødte i bydelen. Dette vet vi kan føre til alvorlig lidelse og i verste fall død. Bydel Vestre Aker legger ned skolehelsetjenesten på to skoler og frarøver på denne måten ungdom et viktig helsetilbud.


Skeptisk til konkurranse

Fylkeslederen er heller ikke begeistret for å øke konkurranseutsettingen av hjemmesykepleien. Oslo NSF mener det gir økt byråkratisering, og vil kreve flere stillinger på bestillerkontorene.

- De syke eldre i byen vår trenger flere fagfolk som kommer hjem til dem! De gamle er ikke opptatt av å kunne velge ulike firmaer, men å få den hjelpen de så sårt trenger og har krav på, sa By.


Psykisk helse og Sagene bydel

- Vi vet at antall personer med psykiske lidelser øker i antall og behovet for oppfølging bare blir større og større. Hvordan kan da Sagene bydel fjerne tre psykiatriske sykepleiere i bydelen? Disse har pr i dag ansvar for oppfølgingen av 60 – 64 alvorlige psykisk syke pasienter. Hvem skal ta seg av disse nå? Dette spørsmålet er ikke mindre aktuelt når vi vet at Oslo Hospital skal legges ned, sier By.

NSF Oslo mener at dersom budsjettet blir vedtatt, får Oslos befolkning et dårligere helsetilbud og et vanskeligere liv enn det de har i dag.

 

Les også: Usosialt budsjett

Les også: Kutter stillinger til psykisk syke 

Til tross for lovpålagte tjenester må helsesøstrene i flere bydeler si nei til å besøke nyfødte i bydelen. Dette vet vi kan føre til alvorlig lidelse og i verste fall død.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse