fbpx Reduserte fall med enkle midler Hopp til hovedinnhold

Reduserte fall med enkle midler

En stor amerikansk studie viser at seks enkle risikovurderinger basert på helseinformasjonsteknologi reduserer antall fall på sykehus.

De seks risikovurderingene er samlet i en såkalt "fall prevention toolkit" (FPTK) hvor sykepleierne krysser av for tidligere fall, medisinsk diagnose, trenger hjelp til å gå, får intravenøs terapi, karakteristikker av ganglag og svekket mental status.

 

Det ble også utviklet symboler som skulle standardisere og forenkle kommunikasjonen. Disse ble brukt både i en plakat til å henge opp ved siden av sengene, pasientinformasjon til å dele ut og en behandlingsplan.

 

Fire sykehus i Boston-området i USA var med på studien der denne verktøykassen ble testet ut. Over 10 000 pasienter ble delt i to grupper, en intervensjonsgruppe (5 160 pasienter) og en som fikk standard behandling (5 104 pasienter).

 

Resultat

  • Resultatene etter seks måneder viser at færre pasienter falt i intervensjonsgruppen (67) enn i gruppen som fikk standard behandling (87).
  • Fallraten per 1 000 pasient-dager var 3.15 i intervensjonsgruppen og 4.18 i kontrollgruppen.
  • De over 65 år hadde mest nytte av intervensjonen.
  • Det ble ikke vist noen signifikant effekt av intervensjonen i forhold til fall-relaterte skader.

 

Studien er publisert i Journal of the American Medical Association, den 3. november, og er gjengitt i American Nurse Today.

0 Kommentarer

Submitted comments are quality assured before publication. Quality assurance takes place during regular working hours.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse