fbpx Reduserte fall med enkle midler Hopp til hovedinnhold

Reduserte fall med enkle midler

Foruten å fjerne alle risikomomenter i sykehuskorridorene hjelper det også å vurdere fallrisiko gjennom allerede eksisterende informasjon. Foto: Colourbox

En stor amerikansk studie viser at seks enkle risikovurderinger basert på helseinformasjonsteknologi reduserer antall fall på sykehus.

De seks risikovurderingene er samlet i en såkalt "fall prevention toolkit" (FPTK) hvor sykepleierne krysser av for tidligere fall, medisinsk diagnose, trenger hjelp til å gå, får intravenøs terapi, karakteristikker av ganglag og svekket mental status.

 

Det ble også utviklet symboler som skulle standardisere og forenkle kommunikasjonen. Disse ble brukt både i en plakat til å henge opp ved siden av sengene, pasientinformasjon til å dele ut og en behandlingsplan.

 

Fire sykehus i Boston-området i USA var med på studien der denne verktøykassen ble testet ut. Over 10 000 pasienter ble delt i to grupper, en intervensjonsgruppe (5 160 pasienter) og en som fikk standard behandling (5 104 pasienter).

 

Resultat

  • Resultatene etter seks måneder viser at færre pasienter falt i intervensjonsgruppen (67) enn i gruppen som fikk standard behandling (87).
  • Fallraten per 1 000 pasient-dager var 3.15 i intervensjonsgruppen og 4.18 i kontrollgruppen.
  • De over 65 år hadde mest nytte av intervensjonen.
  • Det ble ikke vist noen signifikant effekt av intervensjonen i forhold til fall-relaterte skader.

 

Studien er publisert i Journal of the American Medical Association, den 3. november, og er gjengitt i American Nurse Today.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.