fbpx Ønsker nasjonal sjefsykepleier Hopp til hovedinnhold

Ønsker nasjonal sjefsykepleier

En nasjonal sjefsykepleier vil kunne sikre en helhetlig og systematisk oppfølging av kvaliteten på sykepleien i Norge. Det mener den nye ledelsen i Sykepleierforbundet.

Sverige, Finland, Danmark, England og USA har alle etablert en ordning med en nasjonal sjefsykepleier. Nå står en liknende ordning høyt opp på ønskelisten til det nye forbundsstyret i NSF. De krever at sykepleiere på alle nivå i helsetjenesten skal ledes av sykepleiere med lederutdanning (linjeledelse), og at den overordnete kvaliteten av disse sykepleiertjenester skal ivaretas av en sykepleier på toppen av hierarkiet.

Nestleder Solveig Kopperstad Bratseth oppfordret Landsmøte i Oslo sterkt til å vedta en resolusjon om dette – og fikk det som hun ville.

– Sykehusreformen viser en fragmentert sykepleietjeneste med fravær av tydelig og koordinert ledelse, heter det i resolusjonen. Landsmøtet mener at innføring av nye lover der krav til sykepleierkompetanse er fjernet, utgjør en trussel for pasientenes sikkerhet.

Også på åpningsdagen la avtroppende NSF-leder stor vekt på kravet om å få en tydelig ledelse av faget gjennom en nasjonal sjefsykepleier. Hun stilte seg sågar selv til disposisjon, i tilfellet ordningen ville bli et faktum innen overskuelig framtid.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har hittil ikke gitt noen utsagn som kan tyde på at regjeringen vil bite på NSFs agn. Høyre derimot er i tenkeboksen. Høyre-leder Erna Solberg avviser ikke forslaget, men mener at partiet trenger noe tid for å vurdere konsekvensene av en slik ordning.

 

 

– Sykehusreformen viser en fragmentert sykepleietjeneste

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse