fbpx Kutt i hele landet Hopp til hovedinnhold

Kutt i hele landet

Det er ikke bare i Oslo det kuttes. Her er oversikten Sykepleien har fått fra en del av fylkene:

Sør-Trøndelag:

Ved St. Olavs Hospital har styret bedt direktøren om å utrede å legge ned Haltdalen DPS døgn. Tillitsvalgte melder at det skal kuttes 70 årsverk på hele sykehuset. Psykisk helsevern må ta sin del av dette.

Sogn og Fjordane:

I Helse Førde i 2011 ble det reduksjon i antall døgnplasser i voksenpsykiatrien. Familietilbudet ved Psykiatrisk klinikk avdeling Tronvik ble avviklet.

I 2012 blir Psykisk Helsevern for unge bygd ned. Eksempler er: Familiehuset blir nedlagt. Tilbudet skal ivaretas poliklinisk. BUP- får reduksjon i antall stillinger.

Hordaland:

Sengeplasser er kuttet, men er over normtallet for landet. De tilbudene som legges ned eller omgjøres er botilbud til langtidssyke. Tillitsvalgte melder at plassene blir overført til kommunen.

Oppland og Hedmark:

Før jul ble det klart at Distriktspsykiatrisk senter i Aurdal må kutte åtte av 18 sengeplasser. I alt 12,5 årsverk er planlagt kuttet. Det betyr at 20 ansatte står i fare for å miste jobben.

For Psykisk Helsevern Sykehuset Innlandet er det en budsjettutfordring at 62,4 millioner skal kuttes. Totalt fjernes 63 stillinger.

DPS Gjøvik må spare inn 16 millioner alene.

Det skal også kuttes ved BUP døgn/Hagen, DPS Lillehammer, døgn/Bredebygden. Tillitsvalgte melder at Sykehuset Innlandets budsjett for 2012, og den økonomiske langtidsplanen setter tilbudet tilbake som før opptrappingsplanen for psykisk helse 1999–2008.

 

Akershus:

Nedbygging av 25 DPS døgnsenger og fire senger i avdeling spesialpsykiatri (Tunet).

 

Rogaland:

I Stavanger kommune skal det spares 2 millioner. Tillitsvalgte sier det sikkert skal spares mer, men de har ikke komplett oversikt.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse