fbpx Årets sykepleiere - gratulerer! Hopp til hovedinnhold

Årets sykepleiere - gratulerer!

I forbindelse med markeringen av den internasjonale sykepleierdagen 12. mai delte flere av Norsk Sykepleierforbunds fylkeskontor ut pris til Årets sykepleier i fylket. I de andre fylkene vil dette skje seinere i år.

Hedmark

Kjerstin Holt har arbeidet som sykepleier ved ortopedisk sengepost Sykehuset Innlandet Elverum siden hun ble ferdig utdannet i 1975. "Kjerstin har aldri stagnert, men alltid vært meget opptatt av sykepleiefaget og dets utvikling. Hun bidrar i høy grad til å opprettholde en høy faglig kvalitet i pleien til pasientene og er oppdatert på nye prosedyrer. Hun jobber kontinuerlig med å forbedre smertelindringen til avdelingens pasienter" heter det blant annet i begrunnelsen. Hun er i dag lærer ved Sykepleierhøgskolen i Gjøvik.

 

Oppland

NSF Oppland delte ikke ut pris i fjor. I år gikk sykepleierprisen til Kristin Haugen og Martha Høvik.

Martha Høvik er kreftsykepleier ved nevrologisk avdeling Sykehuset Lillehammer. I begrunnelsen heter det blant annet: "Martha viser gjennom sine gjøremål og opptreden holdninger og verdier som kommer både pasienter og kollegaer til gode. Hun setter "den andre" i fokus, er lyttende og går ofte inn i de "vanskelige" samtalene, som mange andre kan kvie seg for. Rammene rundt slike samtaler er for Martha svært viktig. Hun har vært pådriver for å få til et egnet samtalerom på avdelingen."

Kristin Haugen har hatt hovedansvaret for å bygge opp Haugtun Utviklingssenter for sykehjem i Oppland. I tillegg heter det at "hun bør få prisen særlig for det hun har gjort innen etikk. Her har hun startet refleksjonstid, etisk komite og vært flink til å undervise".

 

Vestfold

Astri Mangelrød Andersson jobber som kreftsykepleier og koordinator lindrende behandling i Stokke kommune. I begrunnelsen heter det blant annet: "Astri har gjennom flere år vært en ressurs for Stokke kommune i form av solid fagkompetanse blandet med god evne til å dele kunnskap og erfaringer. Hun har deltatt i prosjekter som har hatt som mål å forbedre tilbud til pasienter; - blant annet deler av Stokkeprosjektet, KOMPASS og Samarbeid for etisk kompetanseheving."

 

Nord-Trøndelag

Guri Holmen Gundersen er hjertesykepleier ved Sykehuset Levanger. Hun har vist at sykepleiere også kan ta ultralys av hjertet til pasienter, en oppgave som tidligere har vært innenfor hjertespesialistens oppgaver. "Som sykepleier er prisvinneren genuint opptatt av omsorg for pasienten, og sykepleien står hele tida i fokus. For å kunne heve kvaliteten på sykepleien som gis, har prisvinneren gjennom formidabel egeninnsats forbedret sykepleien til kritisk syke pasienter, ved banebrytende videreutvikling av kardiologifaget for sykepleiere. Som den første sykepleieren i Norge gjennomførte hun enkel ekkokardiografi, som ett av flere hjelpemidler for tidlig diagnostisering av kritisk syke hjertepasienter" heter det blant annet i juryens begrunnelse.

 

Aust-Agder

Eli Jorid Sveipe er psykiatrisk sykepleier ved psykiatrisk poliklinikk Øst. Hun har bred erfaring fra psykiatrien og utgitt fagartikler, som særemne i  videreutdanning i psykisk helse var tema "Arbeidsmiljø i psykiatrisk avdeling – trussel om vold og vold. En psykisk belastning for ansatte ved et utvalg av lukkede psykiatriske avdelinger". Eli Jorid har også jobbet som fagutviklingssykepleier på Aas psykiatriske senter.

Prisvinneren er leder for NSFLPS (psykiatriske sykepleiere i Aust-Agder), et verv hun har hatt siden mars 2007. Hun er også leder for lokalt fagforum i fylket.

 

Møre og Romsdal

Årets sykepleiere i Møre og Romsdal heter Frode Lindseth og Charles Austnes. Lindseth har vært med å bygge opp og utvikle helikoptertjenesten i Møre og Romsdal. Austnes er aktiv anestesisykepleier i luftambulansen og tillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund.

De to prisvinnerne har delt de samme interessene siden 1980-tallet, og bidratt til at de prehospitale tjenestene er blitt en større del av behandlingstilbudet. Dette gjelder spesielt i distriktene hvor pasientene må bli transportert til de regionale sykehusene.

 

Vest-Agder

Jordmor Berit Lunden Hustad har vært pådriver for Mor/barn sykehus, fødestuer som gir mulighet for føding under vann, vært leder for gruppen som sertifiserer jordmødre og gynekologer siden 2003. Hun har vært fagutvikler, enhetsleder, prosjektleder, er også dyktig underviser for kolleger, studenter og ansvar for opplæring av nyansatte.

 

Oslo

Prisen som Årets sykepleier ble tildelt Turid Bua, som jobber på Gastromedisinsk avdeling, Ullevål, OUS og på sykepleierpoliklinikk til IBD pasienter. I begrunnelsen heter det blant annet: "Kandidaten har jobbet på sengepost over lang tid og har samtidig hatt et uttrettelig engasjement for denne pasientgruppen med ulike tarmsykdommer. Hun bidrar til at sykepleierne kan gi selvstendige bidrag, men samtidig inkludere det tverrfaglige behandlingsteamet. Hun holder seg oppdatert om forskning, utvikling og dokumenterer egen praksis. Kandidaten underviser gjerne studenter, kollegaer og andre."

 

Finnmark

Solbjørg Valio fra Kautokeino fikk prisen for hennes fokus på psykisk helse hos samiske pasienter. "Hun har vært en sterk pådriver for å bidra til å fjerne tabuer rundt temaet psykisk helse i det samiske samfunn og dermed gjøre det lettere for pasienter å ha en åpenhet rundt temaet mental helse. Solbjørg har også betydd mye i opprettelse av sosiale aktiviteter for brukerne av psykiatritjenestene, og kalles bare for "Solbjørg"."

 

Telemark

Årets sykepleier er Kristin Abrahamsen, fagutviklingssykepleier slag/nevrologisk/rehabiliterings avdeling Sykehuset Telemark. "Abrahamsen er en sykepleier med fokus på kvalitet, målrettethet og inspirator for kollegaer både internt og eksternt. Opptatt av folkeopplysning til allmennheten om hjerneslag og betydning av rask behandling. Hun beskrives som ivrig, faglig sterk, tydelig og en pådriver for sykepleiefaget" ifølge juryen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse