fbpx - Møter forståelse for at vi streiker Hopp til hovedinnhold
Streikevakter i Asker:

- Møter forståelse for at vi streiker

"Helsesøstre og sykepleiere i Helseavdelingen er i streik" står det på en håndskrevet plakat på campingbordet. NSF-medlemmer ved Helseavdelingen og ved Barne og Familienheten i Asker er i streik.

- Folk har fått med seg at Unio er i streik, og vi opplever at de har forståelse for at vi har gått til det alvorlige skrittet, sier helsesøster Elin Rosenvold. Sammen med Eline Svenneby, Turid Hammer og Helga Djøseland sitter hun streikevakt utenfor Helseavdelingen på Trekanten i Asker.

- Vi snakket nettopp med noen ungdommer som lurte på hvorfor vi streiket. Da de fikk høre hva vi tjente forstod de hvorfor. De ville ha gjort det samme, sier helsesøster Helga Djøseland.

- Den samme reaksjonen møtte jeg da jeg deltok på utdanningsmessen tidligere i år. Ungdommen er opptatt av lønn. Og med lav lønn synker også statusen til yrket, sier sykepleier Eline Svenneby.

De fire streikende er bekymret for framtida. For rekrutteringen til velferdsutdanningene.

Ungdommen vet hvor kostbart det er å etablere seg, og Rosenvold er glad hun har nedbetalt lånet på huset. De andre streikende kan ikke forstå at det er mulig å bo i Asker for en enslig sykepleier.

Grunnlønnen er en sak. De "godt voksne" streikevaktene har arbeidet lenge i yrket, og synes det er urimelig at de når topplønn allerede etter 10 års ansiennitet. De støtter Unios krav om 435 000 kroner i minstelønn for høyskoleutdannede med 20 års ansiennitet.

Det er ikke nødvendig å spørre om de støtter streiken. Det ser man. Og de er innstilt på å fortsette så lenge det trengs.

 

Les: Derfor streiker Unio

533 Unio-medlemmer er i streik i Asker kommune.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse