fbpx Slo alarm om smittevern Hopp til hovedinnhold

Slo alarm om smittevern

Ansatte ved Rovik bo- og aktivitetssenter i Rogaland varslet fylkeslegen om dårlig hygiene. Nå er det opprettet tilsynssak.

I et anonymt brev varsles fylkeslegen om manglende rutiner og dårlig opplæring innenfor hygiene og smittevern. Det skriver aftenbladet.no. Brevet er undertegnet «hilsen bekymrede ansatte ved Rovik bo- og aktivitetssenter». 

 

Har sagt fra

Ifølge aftenbladet.no frykter de ansatte at forholdene fører til spredning av farlige infeksjoner. De skriver at senteret har et gammelt infeksjonskontrollprogram, at det mangler rutiner og gis dårlig opplæring i hygiene og smittevern. De som har undertegnet brevet hevder de har tatt problemet opp med ledelsen, uten at noe har skjedd. 

Ifølge brevskriverne bruker mange privat tøy på arbeid, og ringer og klokker. Ifølge aftenbladet.no skriver de til fylkeslegen i ren desperasjon og frustrasjon over ledelsens nesten totale likegyldighet til hygiene og smittevern. 

Ifølge assisterende avdelingsdirektør Lone Merethe Solheim hos Fylkeslegen i Rogaland er det ikke ofte de får anonyme brev. 

– Men når vi får det, vurderer vi om vi skal følge opp med tilsyn, på lik linje med andre henvendelser vi får, sier hun. 

 

Avviser kritikk

Sigve Engelsvold, omsorgssjef for distrikt øst i Sandnes kommune, sier til aftenbladet.no at han ble meget overrasket da han så brevet. Han avviser at ansatte har tatt hygieneproblemene opp med ledelsen uten at noe er gjort. Han er også trygg på at Fylkeslegen vil se at rutinene er gode nok. 

– Vi har infeksjonskontrollprogram, rutiner fra Helse Vest, jevnlig intern undervisning, opplæring for nyansatte og egen hygienesykepleier, sier han til aftenbladet.no.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse