fbpx Problem med å få nok sykepleiere Hopp til hovedinnhold

Problem med å få nok sykepleiere

Rekrutteringsproblemene er størst når det gjelder sykepleiere, spesialsykepleiere og helsefagarbeidere viser NAVs bedriftsundersøkelse 2013.

NAVs bedriftsundersøkelse ser på hvilke forventninger bedriftene har i forhold til sysselsettingsutviklingen det kommende året, om bedriftene har mislyktes i å rekruttere arbeidskraft de siste tre månedene og om dette skyldes for få kvalifiserte søkere på stillingene. På bakgrunn av disse svarene estimeres en mangel på arbeidskraft for landet som helhet, for ulike regioner, samt enkeltnæringer og for ulike yrker.

 

Les: NAVs bedriftsundersøkelse 2013.

 

Sykepleiere topper lista

Mangelen på arbeidskraft innenfor helse-, pleie og omsorgsyrker våren 2013 er ifølge bedriftsundersøkelsen totalt 7 000 personer. Norge mangler til sammen 2 100 sykepleiere, 550 spesialsykepleiere, 2 450 helsefagarbeidere/”andre helseyrker”, samt 300 legespesialister. Til sammenligning er mangelen på personer innen ingeniør- og IKT-fag anslått til 4 600 personer.

 

Mangler 400 i Nord-Norge

Størst problem med å rekruttere tilstrekkelig med sykepleiere har Nord-Norge. De tre nordligste fylkene mangler 299 sykepleiere og 103 spesialsykepleiere ifølge undersøkelsen. I Troms er mangelen på sykepleiere 124 og på spesialsykepleiere 28, mangelen i Nordland er henholdsvis 150 sykepleiere og 25 spesialsykepleiere, mens det i Finnmark mangler 125 sykepleiere og 50 spesialsykepleiere.

”Dette er en næringsgruppe hvor vi i lang tid fremover vil se behov for økende sysselsetting. Befolkningen blir eldre og lever lenger, og det vil bli et økende behov for tjenester innenfor helsesektoren” heter det blant annet i rapporten fra NAV Finnmark.

 

Les: Rapporten Arbeid og velferd 2013

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse