fbpx Økt bemanning ikke løsningen Hopp til hovedinnhold

Økt bemanning ikke løsningen

Sykehjemmene skal ha en bemanning som sikrer forsvarlige tjenester, men bare å se på bemanningen gjør ikke sykehjemmene mer attraktive blant nyutdannede sykepleiere, mener KS.

Kun 1 av 14 nyutdannede sykepleiere har sykehjem som førstevalg viser ny undersøkelse fra NSF Student. Det bekymrer Kommunenes organisasjon (KS). Men økt bemanning er ikke veien å gå for å øke interessen blant nyutdannede sykepleiere. 

 

Faglig utvikling

Norsk sykepleierforbunds studentorganisasjon undersøkte blant 3 600 ferdigutdannede sykepleiere. Blant de 794 som svarte, meldte hele 74 prosent at deres førstevalg er jobb på sykehus. Bare sju prosent krysset av for sykehjem da de ble spurt om hvor de aller helst vil jobbe.

– Kommunene må tiltrekke seg god fagkompetanse ved å utvikle spennende faglige miljøer, sier avdelingsdirektør Tone Marie Nybø Solheim i KS til ks.no.

– Det er mange myter omkring hvordan det er å jobbe på sykehjem. Gårsdagens sykehjem hadde større fokus på botilbudet - i dagens og morgendagens sykehjem utføres mer medisinsk behandling, opptrening og kvalitetsmessige god omsorg, påpeker Nybø Solheim. Dette gir spennende muligheter for faglig utvikling og tverrfaglig samarbeid, men også utfordringer mener KS.

Kommunal sektor vil fram mot 2035 ha behov for så mange som 57 000 nye helsefagarbeidere og 28 000 nye sykepleiere.

 

Mer enn bemanning

– De ulike sykehjemmene har ulike beboergrupper - og ulike lokale ressurser og forhold. Det betyr at bemanningen må være basert på forholdene i det enkelte sykehjem og kommune, men selvsagt forsvarlig. Bare å øke bemanningen gir ikke økt kvalitet, understreker avdelingsdirektøren.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse