fbpx KS tilbyr 3,1 prosent Hopp til hovedinnhold
Tariffoppgjøret 2014:

KS tilbyr 3,1 prosent

Unio kommune krever 3,8 prosent, tilbudet fra KS er 3,1 prosent. Forhandlingsfristen utløper ved midnatt.

I dag overleverte kommunesektorens organisasjon KS sitt første tilbud med økonomisk innhold. Rammen på 3,1 prosent er et stykke unna kravene fra arbeidstakerorganisasjonene. Kravene fra både LO kommune, Unio kommune og YS kommune har en ramme på 3,8 prosent.

Les: Unio krever 3,8 prosent

I privat sektor er partene enige en økonomisk ramme på 3,3 prosent. I dette ligger overheng for industriarbeidere på 1,2 prosent, sentralt tillegg på 0,6 prosent og beregnet lokale tillegg på 1,5 prosent.

– I går fikk vi våre motparters første tallfestede krav, i dag leverte vi vårt første tilbud. Nå skal partene vurdere tilbud og krav, så møtes vi igjen seinere i dag. Det er mye som gjenstår, og det blir krevende, men jeg håper vi skal klare å komme i mål, sier forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes i en pressemelding.

Forhandlingsfristen i kommuneoppgjøret går ut ved midnatt. Hvis partene ikke har kommet til enighet innen da, går oppgjøret til mekling.

Les: Tilbud fra KS

KS´ forhandlingsområde er det største i offentlige sektor og nest størst på landsbasis. Det omfatter alle landets kommuner og fylkeskommuner (bortsett fra Oslo). Totalt antall stillinger i kommunesektoren er om lag 470 000.

Partene har frist til midnatt 1. mai. Hvis de ikke blir enige, går forhandlingene til mekling. Ved fortastt uenighet vil det bli streik fra 26. mai.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse