fbpx Må betale for å beholde kvalitet Hopp til hovedinnhold
Tariffoppgjøret 2014:

Må betale for å beholde kvalitet

Oslo kommune må gi ansatte med utdanning og kompetanse på høgskole og universitetsnivå økonomisk uttelling, krever Unio Oslo kommune.

 I dag overleverte Unio Oslo kommune sitt første krav i årets lønnsoppgjør i Oslo kommune.

– Vi trenger en kraftig satsing på kvalitet i tjenestene Oslo kommune skal gi innbyggerne. Da må det satses mer på utdanning, og at dette gir uttelling i lønn, sier forhandlingsleder Terje Vilno i Unio Oslo kommune.

For å kunne gi gode nok kommunale tjenester trenger man utdannede lærere i barnehage og skole, man trenger sykepleiere, fysioterapeuter og ergoterapeuter i helsevesenet, og man trenger høyt utdannede ledere.

 


Store utfordringer allerede

Oslo kommune har allerede i dag store utfordringer med å rekruttere og beholde høyt utdannede arbeidstakere, særlig innenfor skole, barnehage, helse og omsorg. Disse utfordringene vil øke i tiden framover på grunn av forventet befolkningsvekst i Oslo.

Forhandlingsleder Terje Vilno mener den økonomiske rammen for oppgjøret i Oslo kommune må minst være på nivå med industrien samlet. I tillegg må etterslepet kompenseres. Tall fra Oslo kommune viser at dette gjelder alle grupper i Unio med høyere utdanning.

– Økt lønn gjør at vi kan beholde disse og tiltrekke oss flere, sier Vilno.

 

Unio Oslo kommune krever:

• Generelt prosentvis tillegg til alle
• Særskilte lønnsmessige tiltak for stillinger med krav om høgskole- og universitetsutdanning generelt og særlig for undervisningsstillinger
• Bedre bestemmelser i Oslo kommunes overenskomst som sikrer systematikk, likebehandling og forutsigbarhet knyttet til lønnsmessig uttelling for kompetanseutvikling

Se hele kravet her 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse