fbpx Må betale for å beholde kvalitet Hopp til hovedinnhold

Tariffoppgjøret 2014: Må betale for å beholde kvalitet

Forhandlingsutvalget i Unio Oslo kommune i arbeid. Leder Terje Vilno og nestleder Silje Naustvik leder arbeidet. Foto: Unio Oslo kommune.

Oslo kommune må gi ansatte med utdanning og kompetanse på høgskole og universitetsnivå økonomisk uttelling, krever Unio Oslo kommune.

 I dag overleverte Unio Oslo kommune sitt første krav i årets lønnsoppgjør i Oslo kommune.

– Vi trenger en kraftig satsing på kvalitet i tjenestene Oslo kommune skal gi innbyggerne. Da må det satses mer på utdanning, og at dette gir uttelling i lønn, sier forhandlingsleder Terje Vilno i Unio Oslo kommune.

For å kunne gi gode nok kommunale tjenester trenger man utdannede lærere i barnehage og skole, man trenger sykepleiere, fysioterapeuter og ergoterapeuter i helsevesenet, og man trenger høyt utdannede ledere.

 


Store utfordringer allerede

Oslo kommune har allerede i dag store utfordringer med å rekruttere og beholde høyt utdannede arbeidstakere, særlig innenfor skole, barnehage, helse og omsorg. Disse utfordringene vil øke i tiden framover på grunn av forventet befolkningsvekst i Oslo.

Forhandlingsleder Terje Vilno mener den økonomiske rammen for oppgjøret i Oslo kommune må minst være på nivå med industrien samlet. I tillegg må etterslepet kompenseres. Tall fra Oslo kommune viser at dette gjelder alle grupper i Unio med høyere utdanning.

– Økt lønn gjør at vi kan beholde disse og tiltrekke oss flere, sier Vilno.

 

Unio Oslo kommune krever:

• Generelt prosentvis tillegg til alle
• Særskilte lønnsmessige tiltak for stillinger med krav om høgskole- og universitetsutdanning generelt og særlig for undervisningsstillinger
• Bedre bestemmelser i Oslo kommunes overenskomst som sikrer systematikk, likebehandling og forutsigbarhet knyttet til lønnsmessig uttelling for kompetanseutvikling

Se hele kravet her 

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.