fbpx Ber sykepleiere unngå Norwegian Hopp til hovedinnhold

Ber sykepleiere unngå Norwegian

Bildet viser forbudsskilt med et flysymbol.

Så lenge Norwegian-streiken pågår, bør sykepleiere tenke seg godt om før de velger å fly med selskapet, råder forbundsleder i NSF, Eli Gunhild By.

- Så lenge konflikten pågår, kan man vise solidaritet med de streikende ved å la være å bruke flyselskapet.

Denne oppfordringen kommer i dag fra lederen i Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By.

Må kunne streike

NSF-lederen vil ikke gå så langt som til å be om full boikott, men ber sykepleiere om å «tenke seg godt om» før de flyr med selskapet.

- Hvorfor skal sykepleiere velge dyrere eller dårlige flybilletter i sympati med piloter som tjener over én million i snitt?

- Fordi Norsk Sykepleierforbund er en fagforening, og vi støtter opp om de virkemidlene vi har i Norge. Streik er et av dem. Vi må kunne bruke det når det trengs.

Streikebryteri

Forbundslederen reagerer sterkt på at Norwegian flyr inn ekstra personell for å erstatte streikende piloter, noe hun betegner som streikebryteri.

En rekke andre fagforeninger har også uttrykt sin støtte til de streikende pilotene, deriblant LO, YS og Unio.

Lederen i sistnevnte forbund Anders Folkestad har kommet med en likelydende oppfordring som By til sine medlemmer, mens YS-leder Jorunn Berland uttaler, via forbundets hjemmesider, at ledelsen i hennes organisasjon nå ikke flyr Norwegian.

Handler om prinsipper

Ifølge NSF-leder By, handler streiken i Norwegian om prinsipielle spørsmål i arbeidslivet som har stor betydning for andre bransjer med internasjonal tilknytning.

- Hvordan er disse prinsippene relevante for norske sykepleiere?

- Selv om vi i stor grad har medlemmer som jobber i Norge, er prinsippene bak streikebryteri felles for alle fagorganisasjoner, understreker By.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse