fbpx – Har gitt penger Hopp til hovedinnhold

– Har gitt penger

Bildet viser Lisbeth Normann.

– Helsestasjonene og skolehelsetjenesten har allerede fått nesten en halv milliard kroner, sier Lisbeth Normann.

– Vi har sagt at jordmortjenesten i kommunene skal styrkes, sier Lisbeth Normann, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.
– Helsestasjonene og skolehelsetjenesten har allerede fått nesten en halv milliard kroner, og det er satt i gang mange forskjellige tiltak, som for eksempel ammepoliklinikker. 

Straff

– Men jordmødre varsler om at de ikke er mange nok til å gjøre hjemmebesøk som anbefalt. De ønsker øremerking av midlene?
– Ulempen med øremerking er at det straffer kommunene som har fått til et bra tilbud. Det gir dem lite fleksibilitet. Jeg har stor tillit til at kommunene best kjenner sin befolknings behov.

Følger med

– I Bjerke bydel er det 1,5 jordmødre og 571 fødsler. Hvordan skal de få tid til hjemmebesøk?
– Jeg kan ikke svare for bydel Bjerke. Det er helsetjenesten som skal ivareta mor og barn, og vi har sørget for ressurser. 
– Men jordmødre er bekymret?
– Vi må huske på at Norge har en ekstremt god barselomsorg. Det er nesten ikke mødredødelighet, og det fødes friske barn. Men det er klart nye tiltak må følges opp. Dersom det kommer meldinger om alvorlige konsekvenser av måten tilbudet er organisert på, må vi vurdere tiltak. Vi vil følge nøye med.

Vi må huske på at Norge har en ekstremt god barselomsorg.
Lisbeth Normann

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse