Lokker sykepleiere med festivalbillett og nedbetaling av studielån
«Frøya-pakka» skal få sykepleiere til å velge trønderøya.
– Vi har fått noen flere søkere etter at vi fikk Frøya-pakka, men i det store bildet så ønsker vi oss flere, sier Camilla Røstad, sykepleier og hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund på Frøya i Trøndelag.
Frøya merker som mange andre kommuner at det er rift om sykepleierne. For å gjøre seg attraktive tilbyr kommunen derfor opptil flere goder til sykepleiere som sier ja til en jobb på øya. Godene lanserer de som pakker: Frøya-pakka og Kompetanse-pakka.
Dette er Frøya-pakka:
- et års treningsavgift på treningssenter. Graderes etter stillingsprosent
- et festivalpass til Frøyafestivalen og Utihavet-festivalen
- svømmehall for ansatte en dag i uken
- startkontingent på «Tour de Frøya», «Hitrarittet» og «Hitraløpet»
- lønn: Sykepleiere/vernepleiere gis automatisk ti års ansiennitet, øvrige høyskoler gis automatisk åtte års ansiennitet.
Ved mottak av pakka aksepterer sykepleierne et års bindingstid i kommunen.
Se kart her:Disse kommunene tilbyr noe ekstra til sykepleiere
Les også: Synnév sa ja takk til 40 000 kroner og ei uke ekstra ferie
Les også:– Sykepleiermangelen fører til kommunal kannibalisme
Ettergivelse av studielån
Også studielånet kan minske etter en viss tid som bosatt arbeidstaker på øya: Kommunen sletter 10 prosent av studielånet, ut fra saldo på søkertidspunktet, maksimalt 25 000 kroner per år.
Ettergivelsen av lånet skjer etterskuddsvis når man har vært bosatt og yrkesaktiv i kommunen i tolv sammenhengende måneder. Beløpet gis som lønn, og man må betale skatt av det. For å få dette godet må man være folkeregistrert på Frøya og jobbe minst 80 prosent i fast stilling.
Ordningen gjelder også allerede ansatte i Frøya kommune som tar treårig høyskoleutdanning.
Det gis et års bindingstid til kommunen for hvert års ettergivelse av studielån.
Det kan søkes om ettergivelse i maksimalt tre år per ansatt. Det må søkes for hvert år.
Tre nye sykepleiere starter nå
– En intern undersøkelse som er gjort på dem som har mottatt Frøya-pakka, viser at nedbetaling av studielån var avgjørende for at de søkte på stillingen, sier Camilla Røstad.
– Hvor mange har sagt ja takk til festivalbillett, ettergivelse av studielån og resten av rekrutteringspakka?
– Så langt så tror jeg det er fire eller fem som har mottatt den, pluss at det starter tre nye sykepleiere nå, sier Røstad.
Les også:Frister sykepleiere med 60 000 kroner og flyttetillegg
Kompetansepakka
Frøya kommune har en pakke til å tilby, den såkalte Kompetansepakka. Slik er den:
- Studenter som har fått plass ved sykepleierutdanningen i Orkdalsregionen i 2018, får studiestipend på 30 000 kroner per bestått studieår.
- Studenter som ikke er ansatt i Frøya kommune, får en rekrutteringsstilling under utdanningsløpet. Studentene skal minimum jobbe hver tredje helg i turnus.
- Ansatte i Frøya kommune gis permisjon uten lønn i studietiden, eventuelt en tilrettelagt turnus i så høy stilling som mulig – så langt dette lar seg gjøre innenfor virksomhetens drift.
- Det forutsettes at studenten tar sommerjobb innen helse og mestring, minimum fire uker per studieår.
- Frøya kommune tilbyr en fadderordning for studenten. Dette er en kollega med sykepleierutdanning som gir faglig veiledning, råd og assistanse i studieperioden.
- Ved endt utdanning tilbys en fast, inntil hel stilling i Frøya kommune.
- Etter bestått studium settes en bindingstid på to år innenfor en fagrelatert tjeneste eller virksomhet i Frøya kommune.
- Ved avbrutt eller ikke bestått studium skal utdanningsstipendet i sin helhet tilbakebetales. Dersom studenten søker om og innvilges permisjon i studietiden, fryses både studietid og stipend.
0 Kommentarer