Dagen etter KS-oppgjøret: – Det ble noen jubelmeldinger

Christin Helén Skogen (.t.) Marthe Røyne-Helgesen
LETTET OG TILFREDS: NSF-hovedtillitsvalgte Christin Helén Skogen fra Rælingen (t.v.) og Marthe Røyne-Helgesen fra Bærum er godt fornøyd med årets lønnsforhandlinger.

Sykepleierforbundet er fornøyd med lønnsoppgjøret i KS. Ute i kommunene er også stemningen upåklagelig.

Sent i går kveld ble det klart: Sykepleierne som jobber i KS-området med ti års ansiennitet er garantert en minsteinntekt på 500 000 kroner. For sykepleiere som ligger lavest på stigen, gir det en lønnsøkning på rundt 53 000 kroner. Det er et tillegg på nesten 12 prosent.

Eksempel: Har du ti års ansiennitet, og har 447 000 kroner i grunnlønn, er du en av dem som prosentvis vil øke mest i lønn. Har du høyere grunnlønn, blir den prosentvise lønnsøkningen mindre.

Du kan lese detaljene om KS’ lønnstilbud i protokollen, som nå blir gjeldende for sykepleierne i KS.

NSFs forbundsleder var svært fornøyd med et historisk godt oppgjør, men hva tenker de nå ute i kommunene?

– Vi har nådd målet

NSF hovedtillitsvalgt i Bærum kommune, Marthe Røyne-Helgesen, var klar for å streike.

– Vi er veldig lettet over at det ikke ble noen streik. Og det er fint å nå kunne glede seg over at vi har nådd målet om at sykepleiere skal tjene minst 500 000 kroner ved ti års ansiennitet, sier Røyne-Helgesen.

– Blir det feiring?

– Det ble noen jubelmeldinger i går kveld, men noen feiring blir det ikke. Nå er det rett tilbake til alt arbeidet som har blitt utsatt i perioden vi har jobbet med konfliktberedskapen.

LES: Historisk lønnsoppgjør i KS: – Vi klarte det!

– NSF har gjort en god jobb

Hovedtillitsvalgt i Rælingen kommune, Christin Helén Skogen, er tilbake på jobb etter at det ble klart at KS og Unio ble enige.

– Jeg har ikke fått pratet med så mange ennå. Men de meldingene jeg har fått, og tilbakemeldingene fra sykepleierne i dag, har bare vært positive. Både til oppgjøret for oss, og til at det ikke ble streik. De nevner også at NSF har gjort en god jobb med dette! Det er veldig bra! konstaterer Skogen.

Les også:

Historisk lønnsoppgjør i KS: – Vi klarte det!

Eli Gunhild By, NSF-leder
GODT JOBBET: Dette resultatet har vi som organisasjon jobbet frem sammen – tillitsvalgte, fylkeskontorer, medlemmer og vi på hovedkontoret har jobbet sammen for å få dette til, sier Eli Gunhild By.

Streiken mellom KS og Unio er avverget. Dermed har sykepleierne fått gjennomslag for et historisk godt lønnsoppgjør. – Vi klarte det! sier en fornøyd forbundsleder.

Unio ble enige med KS under meklingen i kommuneoppgjøret. De 200 sykepleierne som var klare for streik, kunne dermed gå til arbeidet som normalt fredag morgen.

– Vi klarte det, sier NSFs forbundsleder Eli Gunhild By.

Historisk

Sykepleierne fikk et historisk godt lønnstilbud av KS i år. Da Utdanningsforbundets stemmer i Unio sørget for at det samlede lønnstilbudet fra KS ble avslått, og mekling ble en realitet, var det mange sykepleiere som stusset.

– Nå er resultatet klart, og sykepleierne får det opprinnelige lønnstilbudet, sier By.

Noen får 53 000 mer i årslønn

Det betyr at KS garanterer sykepleiere med ti års ansiennitet en minsteinntekt på 500 000 kroner. Maksimalt tillegg for en sykepleier og andre høyskolegrupper med ti års ansiennitet kan derfor bli rundt 53 000 kroner. Det er et tillegg på nesten 12 prosent.

– Er du glad nå?

– Ja, det er jeg. Dette viser at KS tar sykepleiermangelen på alvor, og at det nytter å jobbe strategisk. Dette resultatet har vi som organisasjon jobbet frem sammen; tillitsvalgte, fylkeskontorer, medlemmer og vi på hovedkontoret har jobbet hardt for å få dette

Les også: