fbpx Pasient fra Askøy døde på sykehus: – En veldig tung beskjed å få Hopp til hovedinnhold

Pasient fra Askøy døde på sykehus: – En veldig tung beskjed å få

Haukeland universitetssykehus, Bergen

En pasient fra Askøy som ble innlagt på Haukeland universitetssjukehus med mage- og tarmsymptomer i helgen, døde onsdag.

– Vedkommende hadde fått påvist Campylobacter. Pasienten hadde en veldig alvorlig bakenforliggende grunnlidelse. Den endelige dødsårsaken vet vi derfor ikke, opplyser kommunikasjonsdirektør Erik Vigander i Helse Bergen i en pressemelding.

Obduksjon

Bakterien er den samme som er funnet i drikkevannet på Askøy. Campylobacter kan gi mage- og tarminfeksjon. Totalt har 49 voksne og 15 barn vært innlagt som følge av sykdomsutbruddet i øykommunen.

Det vil bli foretatt obduksjon av avdøde. Først da vil dødsårsaken være endelig klar. Dødsfallet er rutinemessig meldt til fylkeslegen og politiet.

Samme dag som pasienten døde, ble det funnet avføring fra hund og hjort på taket av et høydebasseng på Øvre Kleppe i øykommunen. Rundt 2000 personer har trolig blitt syke av drikkevannet på Asker.

Preget ordfører

– Vi har mottatt en veldig tung melding om at en person er død. Mine tanker går til familien og de pårørende. Dette var en veldig tung beskjed å få, sier ordfører Terje Mathiassen (Ap) svært preget til  Askøyværingen.

Dødsfallet skjedde en uke etter at en ett år gammel gutt fra Askøy døde, men det er ukjent om dette dødsfallet skyldtes Campolybacter-utbruddet. Det er foreløpig ikke kjent hva som var dødsårsaken til ettåringen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse