fbpx Fem studiesteder skal utdanne 30 nye spesialsykepleiere fra høsten Hopp til hovedinnhold

Fem studiesteder skal utdanne 30 nye spesialsykepleiere fra høsten

Operasjonssykepleier Kikkhullsoperasjon Operasjon Oslo universitetssykehus OUS Ullevål

Nå er det klart hvilke studiesteder som fra høsten starter opp 30 nye studieplasser innen anestesi-, barne-, intensiv-, operasjons- og kreftsykepleie – også kalt ABIOK-utdanninger.

For kort tid siden opplyste regjeringen om at de ville opprette totalt 118 nye studieplasser for å møte mangelen på spesialsykepleiere i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. I første omgang skal det opprettes 30 studieplasser, og i dag, 8. juli, ble det klart hvilke utdanningsinstitusjoner som har fått tildelt plassene.

LES:Spesialsykepleiere: Glede over flere studieplasser, frustrasjon over timingen

Her blir det flere plasser 

Ifølge en pressemelding fra regjeringen fordeles de 30 plassene mellom Lovisenberg diakonale høyskole, VID vitenskapelig høgskole, Høgskolen i Østfold (HiØ), Høgskolen i Innlandet (HINN) og Høgskulen på Vestlandet (HVL).

De «raskeste» ble prioritert

– Helsevesenet etterspør flere spesialsykepleiere. Derfor har vi prioritet å fordele de nye studieplassene til institusjoner som kan utvide ABIOK-utdanningene sine raskt. Det betyr at helsevesenet og de kommunale tjenestene kan få tilgang til flere spesialsykepleiere raskere, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i pressemeldingen.

Fornøyd på Lovisenberg

Rektor på Lovisenberg diakonale høgskole, Lars Mathisen, er fornøyd.

– Dette er langsiktig arbeid for LDH og våre samarbeidspartnere i sykehusene. Derfor var vi som en spesialisert høgskole i stand til å levere en konkurransedyktig søknad. Det er som med forskning: Konseptutvikling og grunnarbeid skjer kontinuerlig for å være beredt når muligheten dukker opp, sier Mathisen i en pressemelding.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse