fbpx Venstre vil ha nattåpen barnehage i nærheten av Haukeland Hopp til hovedinnhold

Venstre vil ha nattåpen barnehage i nærheten av Haukeland

Haukeland universitetssykehus, Bergen
I DETTE OMRÅDET: Venstre ser for seg nattåpne barnehager i nærheten av Haukeland universitetssjukehus og nær serveringsbransjen. Foto: Helse Bergen

Venstre går inn for å undersøke behovet for kvelds- og nattåpne barnehager i Bergen, blant annet i nærheten av Haukeland.

Dersom dette er noe flere foreldre ønsker, vil partiet opprette et slikt tilbud, skriver Bergens Tidende.

Ved sykehus og restauranter

– Vi tror at behovet er der. Mange foreldre jobber på andre tidspunkter enn dagtid. Da er det viktig at kommunen også har et tilbud som er tilpasset deres hverdag, sier byråd Erlend Horn (V) for sosial, bolig og inkludering i Bergen – som er inne i sin siste uke i pappapermisjon.

Partiet vil i første gang gå inn for et tilbud i nærheten av store arbeidsplasser som Haukeland universitetssjukehus og serveringsbransjen i Bergen sentrum.

Tror det går greit for barna

Sosialbyråden mener det er uproblematisk å ha barn i barnehage på kvelds- og nattetid.

– Mange har meninger om hva som er barnets beste. Men det må jo foreldrene få avgjøre selv. Hvis et barn i utgangspunktet har det godt i barnehagen, vil det kunne ha det like godt der om kvelden som på dagtid. Det er jo ikke snakk om å øke oppholdstiden totalt sett, sier Horn.

I dag er det bare fire barnehager i Norge som er åpne etter klokken 17, hvorav en av dem stenger klokken 20. I Sverige er både kvelds- og natteåpne barnehager vanlige. Over halvparten av kommunene har tilbud om overnatting for de yngste barna.