fbpx 1 milliard til å bekjempe antibiotikaresistens Hopp til hovedinnhold

1 milliard til å bekjempe antibiotikaresistens

Antibiotikakapsler

WHO, EU og farmasøytisk industri har gått sammen om et initiativ for å motarbeide antibiotikaresistens. Initiativet inkluderer et fond på 1 milliard dollar.

Initiativet ble presentert i Berlin torsdag ettermiddag på et arrangement der blant andre sjefen for Verdens helseorganisasjon, Tedros Adhanom Ghebreyesus, og helseministrene fra Danmark og Tyskland var til stede.

Større krise enn covid-19 og kreft

Antibiotikaresistens beskrives som en helsekrise som potensialet kan koste mer i kroner og menneskeliv enn kreft og covid-19, skriver Novo Nordisk i en pressemelding. Farmasigiganten er blant dem som står bak det nye initiativet og fondet, som har fått navnet AMR Action Fund. AMR står for antimikroberesistens.

– Dette er en av de største globale helsetruslene, som verdenssamfunnet må gå sammen om å løse. AMR Action Fund er et viktig initiativ fordi det skal være med på å sikre at det utvikles ny og effektiv antibiotika, sier Danmarks helseminister Magnus Heunicke på den virtuelle presselanseringen i Berlin.

Les også: Antibiotikaresistens er helsesektorens «klimakrise»

Spår 10 millioner døde per år

Ifølge Novo Nordisk døde 700 000 mennesker i verden i fjor som følge av infeksjoner forårsaket av resistente bakterier. Tallet spås å stige til 10 millioner i året innen 2030.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse