fbpx Sykepleierstreik på tre fronter: Her er alle de streikende Hopp til hovedinnhold
Sykepleierstreik på tre fronter:

Her er alle de streikende

Fjerde juni gikk sykehusansatte ut i streik. Dermed er sykepleiere i tre tariffområder i streik samtidig. Ifølge Sykepleiens utregninger er nå 2372 sykepleiere tatt ut av arbeid.

 

Dette er de tre streikene: 

Unio kommune – 1916 sykepleiere i streik

Unios medlemmer i kommunene streiker i KS-området (KS er kommunenes arbeidsgiverorganisasjon). Totalt er 20 760 personer er i streik.

7390 ble tatt ut torsdag 27. mai og ytterligere 13 370 den 2. juni. Av dem som streiker i KS-området, er det 1916 som er medlem i Norsk Sykepleierforbund (NSF). Antallet som streiker i de ulike kommunene, kan du se i kartet over.

Listene over hvem som er i streik, kan du også se i listene for uttak fase 1 og fase 2. I tillegg til sykepleiere, er det andre med høyere utdanning i barnehager, skoler og bibliotek som streiker.

Streiken berører 16 kommuner og 10 fylkeskommuner, fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

Uttaket for fase 3, som kan starte 8. juni, inkluderer 2114 nye streikende.

Unio Oslo – 249 sykepleiere i streik

I Oslo kommune, som er et eget tariffområde, ble det tatt ut over 600 personer i streik fredag 28. juni. 90 av disse er NSF-medlemmer. Ytterligere 1272 ble tatt ut onsdag 2. juni. 249 Oslo-sykepleiere er i streik nå.

Totalt er 1900 medlemmer i Unio Oslo i streik. De andre arbeidsplassene som er rammet, er barnehager, skoler og biblioteker, administrative stillinger og Nav. Det er bydelene Vestre Aker, St. Hanshaugen, Nordre Aker og Alna som er rammet. Opptrapping er ikke annonsert foreløpig.

Unio Spekter – 207 sykepleiere i streik

Her er 313 Unio-medlemmer tatt ut i streik fra og med 4. juni. De fleste er sykepleiere. 

De berørte helseforetakene er Oslo universitetssykehus, Ahus, Helse Bergen, St. Olavs hospital, Sykehuset Østfold, Universitetssykehuset Nord-Norge og Martina Hansens Hospital. Her er listen over hele uttaket.

Les mer her: Sykehusene: 207 sykepleiere i streik

Kilder: Unio, NSF

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse