fbpx Vil ha ekte sykepleiere i ny norsk film Hopp til hovedinnhold

Vil ha ekte sykepleiere i ny norsk film

Promobilde for filmen "Syk pike"

Går du med en skuespiller i magen? Til den kommende spillefilmen «Syk pike» søkes det nå etter flere sykepleiere og annet helsepersonell til mindre roller.

– Vi vil ha noen som ser ut som de kan det.

Slik forklarer castingansvarlig Jannicke Stendal hvorfor det er ønskelig med statister som er sykepleiere, ambulansearbeidere og annet helsepersonell «på ordentlig» til «Syk pike», som spilles inn denne sommeren og høsten.

– Ekte helsepersonell har gjerne en myndighet og profesjonalitet som gjør at filmen fremstår enda mer realistisk, mener Stendal.

Vil gjøre seg interessant

Dramakomedien «Syk pike» handler om Signe, en kvinne som lever et relativt ambisjonsløst liv, men som forsøker å gjøre seg selv mer interessant etter at hennes samboer får stor suksess som kunstner.

Manus og regi er ved Kristoffer Borgli, som langfilmdebuterte i 2017 med «DRIB». Totalbudsjettet for hans nye film er på 20 millioner.

Les også: Kreftsykepleier Bente Westad spiller seg selv i ny kinofilm

Statistrollene som skal fylles i de nærmeste ukene, inkluderer blant andre en ambulansearbeider som skal hjelpe en kvinne i filmen etter at hun har blitt bitt til blods av en hund.

Det trengs også en sykepleier som bistår i forbindelse med CT-undersøkelse.

I nok en scene skal helsepersonell fjerne blod og verk, samt sette på strips i ansiktet til hovedkarakteren.

En liten tradisjon

– Det er nærmest blitt en liten tradisjon i norsk film å bruke ekte helsepersonell til slike roller, sier Stendal, som altså har ansvaret for castingen sammen med Hannah Chocron, mens Embla Aaslein har ansvaret for statister.

Stendal viser blant annet til Maria Sødahls film «Håp», der blant andre kreftsykepleier Bente Westad spilte seg selv, og Tuva Novotnys «Blindsone», som også brukte ekte helsepersonell i mindre roller.

Det er nærmest blitt en liten tradisjon i norsk film å bruke ekte helsepersonell til slike roller
Jannicke Stendal, castingansvarlig

Stendal understreker at det i den kommende filmen er snakk om små statistroller, og at honorarene ikke er til å bli rike av.

Prøvespilling for statister med replikker vil foregå i Oslo på Ringnes Park i uke 26. Interesserte kan sende en e-post til castingansvarlig for nærmere avtale. Legg i så fall ved noen bilder av deg selv og ditt telefonnummer.

Selve filminnspillingen gjøres på ulike steder i Oslo og på Ahus i august og september.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse