fbpx Oslo mener regjeringen somler med å få vaksinert 16-åringer Hopp til hovedinnhold

Oslo mener regjeringen somler med å få vaksinert 16-åringer

Bildet viser en ung jente som får koronavaksine.

Oslo kommune vil starte innkallingen av 16- og 17-åringene til vaksinetime nå. – Vi er klare, men regjeringen somler, sier byrådslederen.

– Vi trenger en avklaring om vaksinering av barn og unge nå. FHI har anbefalt vaksinering av 16- og 17-åringene. Nå venter vi på avgjørelse fra regjeringen og det haster, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til VG.

Vil ha med flest mulig

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefalte i slutten av juni vaksinering av 16- og 17-åringene. 5. juli ba regjeringen kommunene om å planlegge for det.

– Beslutningen skal bli tatt på en slik måte at det gir tillit og trygghet for ungdommene og deres foreldre. Jeg håper Oslo kommune er enig i at det viktigste ikke er å sette fort i gang, men å sørge at flest mulig blir med over målstreken, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc i Helse- og omsorgsdepartementet.

Helsesykepleiere sier ja

Lederen for Landsgruppen av helsesykepleiere i Norsk Sykepleierforbund, Ann Karin Swang, sier ja til å vaksinere ungdom på 16 og 17. Det er snakk om dem som er født i 2004 og 2005.

For henne er to aspekter viktige. En: De unge har allerede båret en tung bør under pandemien, og må ikke forbigås nå. To: Brukerorganisasjonene til denne ungdomsgruppen er tydelige på at de ønsker tilbud om vaksine.

Skal vurdere 12- til 15-åringer

Denne uken skal FHI også ta stilling til om unge mellom 12 og 15 år skal få tilbud om vaksine.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse