fbpx Sykepleierstudent vant i retten Hopp til hovedinnhold

Sykepleierstudent vant i retten

Grafisk fremstilt paragrafsymboler

Sykepleierstudentene ble utestengt fra studiet på grunn av to tidligere dommer knyttet til rusmisbruk. 

Studiestedet gikk inn for at studenten skulle få fortsette og gå ut i praksis, men Klagenemda og Felles Klagenemd fattet vedtak om utestengelse på grunn av strraffbare forhold knyttet til rusmisbruk. Sykepleierstudenten hadde vært rusfri i tre og et halvt år da saken ble behandlet i fjor høst, ifølge Forskerforum.

Sykepleieren tok saken for retten og har nå fått medhold i Oslo tingrett.

Historikk

Sykepleierstudenten startet sitt utdanningsløp i fjor høst. Politiattesten hennes viste at hun var dømt for to forhold i 2013 og 2014. Hun var på den tiden rusavhengig, så lovbruddene gjaldt narkotika og annen kriminalitet begått i forbindelse med misbruket.

Felles klagenemnd mente det ikke var forsvarlig å sende henne ut i praksis, så hun ble utestengt fra studiet.

Nå har Oslo tingrett besluttet at studenten likevel får fortsette.

– Retten viser til at dommene er relativt gamle, gitt studentens alder, og svært gode attester fra blant annet avrusning, opplæring og arbeidsgivere, skriver Forskerforum.

Retten la i sin avgjørelse også vekt på at sykepleiepraksisen i liten grad innebærer kontakt med utsatte unge og at legemiddelhåndtering skjer i kontrollerte former. Ut fra dette mente retten at det er lite som tilsier at det er uforsvarlig å la studenten gjennomføre praksis.

Ikke avklart om studiestedet anker

Studentens advokat skriver til Forskerforum at de er fornøyde med resultatet. De stiller likevel spørsmål rundt studenters rettssikkerhet. Ifølge advokaten snakket ingen i klagenemndene med studenten selv. Studenten snakket kun med skolens ledelse, som i utgangspunktet mente sykepleierstudenten burde få fortsette i studiet.

Kunnskapsdepartementet, som var den saksøkte, har mottatt dommen. Eter det Sykepleien kjenner til har de ikke avgjort om de vil anke den.

Studiestedet sier til Forskerforum at om dommen blir stående, får studenten tilbake studieretten sin.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse