fbpx En av to barselavdelinger på OUS er midlertidig stengt Hopp til hovedinnhold

En av to barselavdelinger på OUS er midlertidig stengt

Bildet viser Ullevål sykehus, Oslo universitetssykehus OUS.
UTRYGT: – Dette går utover pasientsikkerheten, sier leder Hanne Charlotte Schjelderup i Jordmorforbundet etter å ha besøkt fødeavdelingen på OUS Ullevål sykehus. Foto: Erik M. Sundt

En av to barselavdelinger på Oslo universitetssykehus (OUS) stenges midlertidig på grunn av budsjettkutt. Jordmorforbundet mener det skaper uro.

Avdelingen ble stengt onsdag forrige uke. Nå reagerer Jordmorforbundet kraftig på at sykehuset kutter i barselomsorgen, skriver TV 2.

– Dette går ut over pasientsikkerheten. Det skaper uro både for de ansatte og pasientene, sier leder Hanne Charlotte Schjelderup i Jordmorforbundet.

Hun besøkte onsdag fødeavdelingen på OUS Ullevål sykehus og møtte flere av de ansatte ved avdelingen. Flere er fortvilte, forteller hun.

Jordmorforbundet håper at sykehuset vil revurdere beslutningen om å stenge den ene barselavdelingen i to måneder.

Færre fødsler nå

Overlege og seksjonsleder Thorbjørn B. Steen ved fødeavdelingen på OUS sier til kanalen at de vil gjenåpne barselavdelingen tidligere en planlagt dersom det er nødvendig for å sikre at fødsel- og barnetilbudet er godt.

– Det er ikke en ideell løsning sånn som vi gjør det nå, men vi er helt sikre på at det er medisinsk forsvarlig, sier han.

Avdelingen er stengt fra 13. oktober til 15. desember – en periode hvor sykehuset ser færre fødsler.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.