fbpx Helseministeren: Det kan bli aktuelt å innføre nasjonale tiltak Hopp til hovedinnhold

Helseministeren: Det kan bli aktuelt å innføre nasjonale tiltak

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap)
KAN BLI NØDVENDIG Å STRAMME INN: Helse- og omsorgsdepartementet har sendt ut et justert rundskriv for å veilede kommunene om lokale smitteverntiltak som kan være nødvendige ved lokale utbrudd Foto: Kari Anne Dolonen

Lokale og nasjonale tiltak kan være aktuelt om smitten fortsetter å øke og helsetjenestene får en høy belastning, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).

– Pandemien er ikke over, og vi ser nå at smittetallene øker flere steder, sier Kjerkol i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Nasjonale tiltak kan bli satt inn

Helseministeren sier at hvis det kommer en stor økning i smittespredningen lokalt eller nasjonalt som gir høy belastning på helsetjenestene, må kommunene være forberedt på å begrense smittespredningen gjennom lokale tiltak.

– Det kan også bli aktuelt å innføre nasjonale tiltak, sier Kjerkol, som ikke utdyper hva slags tiltak det kan være snakk om.

Sendt ut rundskriv

Helse- og omsorgsdepartementet har sendt ut et justert rundskriv for å veilede kommunene om lokale smitteverntiltak som kan være nødvendige ved lokale utbrudd. Statsråden trekker fram at da Norge gikk inn i fasen «En normal hverdag med økt beredskap», ble de fleste tiltakene i covid-19-forskriften opphevet, og myndighetene gikk fra å ha en kontrollstrategi til en beredskapsstrategi.

– En viktig forutsetning i beredskapsstrategien er at kommunene setter i verk forskrifter som gjeninnfører tiltak hvis den lokale situasjonen tilsier det, sier Kjerkol.

Rundskrivet som er sendt til kommunene, gir blant annet utfyllende forslag til hvordan kommunale forskrifter og enkeltvedtak kan utformes.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.