fbpx – Ikke aktuelt med nasjonale tiltak per i dag Hopp til hovedinnhold

– Ikke aktuelt med nasjonale tiltak per i dag

Kjerkol i intervjusituasjon

Helseminister Kjerkol følger nøye med på smittesituasjonen og har blant annet bestemt å videreføre dagens tisk-regime ut året.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) hadde ikke med seg målestokken hun fikk av Bent Høie ved nøkkeloverrekkelsen, men hun konstaterte at koronapandemien ikke er over.

– Pandemien er ikke over. Vi ser at smitten skyter fart, og at sykehusinnleggelsene øker i mange land, også land der mange er vaksinert. Det bekymrer, sa Kjerkol på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen torsdag ettermiddag.

Hun understreket imidlertid at det per i dag ikke er aktuelt med nasjonale tiltak.

– Vi følger med

I Norge er smittesituasjonen håndterbar, mener Kjerkol. Hun sier smitten har økt, men at innleggelsestallene fortsatt ligger lavt, og at myndighetene følger presset på helsetjenesten tett.

– Vi er ikke bare opptatt av hvor mange som legges inn på intensivavdelingene på de store sykehusene, vi er også opptatt av situasjonen i små distriktskommuner som har en mindre og mer sårbar helsetjeneste enn de store byene.

Planlegger for influensasesongen

Camilla Stoltenberg bekreftet på dagens pressekonferanse at FHI frykter en at årets influensasesong kan gi flere syke enn normalt.

– Så langt er det imidlertid ingenting som tyder på det. Det vi gjør nå er å se på helheten slik at vi kan planlegge og ha beredskap slik at trykket på helsetjenesten ikke blir for høyt, sa Stoltenberg.

Regjeringen beholder flere koronatiltak som ble vurdert fjernet

Regjeringen forlenger flere tiltak som etter planen skulle avvikles, for å begrense spredningen av koronaviruset.

– Blant annet forlenges innreisetiltakene for å hindre importsmitte, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol pressekonferanse

Dagens nedjusterte testing, isolering, smittesporing og karantene- regime (tisk) har regjeringen valgt å videreføre ut året.

– Vi viderefører også plikten til å isolere seg når man er smittet av koronaviruset, sa helseministeren.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse