fbpx 47 nye koronainnleggelser Hopp til hovedinnhold

47 nye koronainnleggelser

Mandag var 168 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på 47 pasienter fra fredag. På Ahus innføres ekstratiltak på grunn av stor pågangen av pasienter med luftveislidelser.

Det har ikke vært like mange innlagte koronapasienter siden 30. april. Da var tallet 173.

14 av pasientene får respiratorbehandling, tre flere enn fredag. 32 av pasientene ligger på intensivavdeling. Også det er en økning på tre siden fredag, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

104 i sør og 31 i nord

104 av koronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse Sør-Øst, 31 er innlagt i Helse Nord, 19 er innlagt i Helse Midt-Norge, og 14 er innlagt i Helse Vest.

Ahus innfører ekstra tiltak for å håndtere den store pågangen av pasienter med luftveislidelser.

I en nyhetsoppdatering på sykehusets egne nettsider går det frem at Ahus allerede nå er i ferd med å innføre ekstra tiltak for å håndtere et økende antall pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp. Vanligvis settes ikke slike tiltak inn før lenger ut på vinteren.

Det stor pågang av pasienter med luftveisinfeksjoner og i tillegg har sykehuset hver dag fra 10 til 20 pasienter med covid-19 innlagt.

Vinter-tiltakene allerede innført

– Den tidlige og store pågangen av pasienter har gitt en utfordrende situasjon, spesielt i akuttmottaket og barnemottaket på Nordbyhagen. Vi setter derfor allerede nå inn tiltak som er forberedt for vintersesongen, samt tiltak som kan styrke arbeidet i akuttmottaket og lette overføringen av pasienter til sengepostene, sier administrerende direktør Øystein Mæland ved Ahus.

Økt bemanning

Det er innført økt bemanning på akuttmottaket, på enkelte sengeposter og på laboratoriet på grunn av pasienter med covid-19. Samtidig er antallet ansatte på jobb økt for å ta hånd det økende antallet samtidige pasienter.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse