fbpx Statsforvalteren i Troms og Finnmark anbefaler munnbindbruk i hele fylket Hopp til hovedinnhold

Statsforvalteren i Troms og Finnmark anbefaler munnbindbruk i hele fylket

Bildet viser et ansikt med munnbind.
STRAMMER INN: I de nordligste fylkene anbefaler statsforvalteren å innføre munnbind. Foto: Science Photo Library/NTB Scanpix

Innbyggerne i hele Troms og Finnmark bør bruke munnbind der avstand ikke kan opprettholdes, anbefaler statsforvalteren.

Anbefalingen er bygget på en tiltakspakke fra Folkehelseinstituttet, og den er utarbeidet etter et felles møte mellom Statsforvalteren, helseforetaket, kommunene og nasjonale helsemyndigheter, skriver de i en pressemelding.

Råd og anbefalinger forutsettes gjennomført i alle kommuner i Troms og Finnmark så raskt som mulig, heter det.

To trinn

De har lagt ut en liste med to trinn.

Trinn én er kun råd og anbefalinger til befolkningen som ikke trenger å forskriftsfestes i kommunene. Dette omfatter generelle tiltak i befolkningen, som viktigheten av å være hjemme ved symptomer, og kontaktreduserende tiltak, som munnbindbruk, anbefaling om redusere nærkontakter og å holde avstand der det er mulig.

Trinn to inkluderer forskriftsfestede tiltak, som munnbindplikt, plikt til hjemmekontor og forskriftsfesting av besøksregistrering og bordservering på serveringssteder.

Asker vurderer strengere smitteregler

Også i Asker vurderes det å stramme inn reglene. Onsdag ble det registrert rekordmange koronasmittede med 98 smittetilfeller, noe som er dagsrekord, melder Budstikka. Den forrige toppen kom 1. september, da 64 tilfeller ble registrert.

I nabokommunen Bærum stiger også smittetallene. Der ble det registrert 83 tilfeller, det høyeste siden 7. september.

Kommuneoverlegene i Drammen, Lier, Asker og Bærum møtes onsdag ettermiddag for å diskutere forsterkede smittevernråd i regionen.

– Vi har hele tiden brukt nasjonale råd, men nå vurdere vi om vi skal forsterke rådene med tanke på smitteutviklingen vi ser i samfunnet, sier kommuneoverlege i Bærum, Frantz Leonard Nilsen.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.