fbpx Prisvinner med stort hjerte for pasientene og avdelingen Hopp til hovedinnhold

Årets sykepleier: Prisvinner med stort hjerte for pasientene og avdelingen

Årets sykepleier.
PRISVINNER: – Med sin faglige dyktighet og ikke minst medmenneskelighet er Alcinda Maria Rudolph en verdig vinner av prisen året sykepleier i fagområdet geriatri og demens, mener faggruppeleder Tor Engevik. Foto: Monica Hilsen

Tirsdag fikk fagsykepleier, Alcinda Maria Rudolph prisen som Årets sykepleier innen fagfeltet geriatri og demens 2021. – Jeg gjør bare jobben min, sier hun.

Til daglig jobber Rudolph på Diakonhjemmet Sykehus i Oslo, ved ortopedisk sengepost A.

– Vi har klart å holde dette hemmelig, forteller kollega Christine Ekrheim, som er assisterende enhetsleder og leder for faggruppen lokalt i Oslo og Akershus.

Hun var initiativtaker til å nominere prisvinneren.

Samarbeid gir resultat

Tor Engevik, leder av NSFs faggruppe for sykepleiere i geriatri og demens, sto for overrekkelsen av prisen, som ikke er blitt delt ut på to år på grunn av pandemien.

Han startet med å si at Norge er på verdenstoppen i hoftebrudd, og at denne pasientgruppen er sårbar. Et bredt samarbeid mellom spesialistortopedi og geriatri gir et bedre behandlingsresultat.

Skaper gode øyeblikk

Utnevnelsen gis til Rudolph for hennes store engasjement for de eldre ortogeriatriske pasientene – for hennes kunnskap og erfaringer som hun gjerne deler, og for at hun er en pådriver for å holde et høyt kompetansenivå på avdelingen.

Det trekkes særlig frem at hun skaper gode øyeblikk for pasientene.

Med sin faglige dyktighet og ikke minst medmenneskelighet er hun en verdig vinner av prisen året sykepleier i fagområdet geriatri og demens, mener faggruppelederen.

Rørt prisvinner

Det kom som en stor overraskelse på Rudolph, som ble rørt over alle fine ord.

– Jeg gjør bare jobben min, sier hun, og trekker frem at det er mange hun vil dele prisen med.

For at prisvinneren skulle forvirres var påskuddet et informasjonsmøte rundt lunsjtid i dagligstuen. Etter utdelingen ble det i stedet servert «sykehuschampagne» og kaker.

Og godordene var mange:
– Ortogeriatrien og Diakonhjemmet hadde ikke vært det samme uten henne, mente noen. Hun representerer tverrfaglig samarbeid, langt utover eget fagfelt. Hun er avdelingens «tante Sofie», med kvaliteter som høy kompetanse, humanist og systematiker. Ikke minst var prisen en honnør til henne og til fagfeltet.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.