fbpx UNN inndrar fridag for intensivsykepleiere i jula Hopp til hovedinnhold

UNN inndrar fridag for intensivsykepleiere i jula

Bildet viser Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø

– Vi fikk beskjed på sms onsdag. Ledelsen inndrar en fridag i jula for 30 ansatte på intensivavdelingene, og vi får ikke ekstra kompensasjon for den dagen utover normal lønn og avspasering, sier tillitsvalgt ved Universitetssykehuset Nord-Norge til avisa Nordlys.

Ifølge Nordlys [for abonnenter] fikk 30 av 133 ansatte på intensivavdelingen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) via sms inndratt en feriedag i jula.

– Fri i jula betyr mye

Intensivsykepleiernes tillitsvalgte, Rita Paulsen og Vivian Børstad, reagerer.

– Vi fikk beskjed på sms onsdag. Ledelsen inndrar en fridag i jula for 30 ansatte på intensivavdelingene, og vi får ikke ekstra kompensasjon for den dagen utover normal lønn og avspasering. Når vi jobber røde dager kan vi velge mellom å få helligdagstillegget utbetalt eller omgjort til fridag. Fri i jula, sammen med familien, betyr mye og nå mister vi en dag, sier Børstad til Nordlys.

De to tillitsvalgte er kritiske til hvordan sykehuset har gjort dette.

– Jeg tror de kunne tjent mye mer på det og være litt smidig, ved å kontakte oss og spørre om noen ville være villig til å gi fra seg en fridag, sier Paulsen til NRK.

Ifølge henne var det mange som gråt da de fikk beskjeden. 

Likevel sier Paulsen at hun skjønner behovet.

– Vi står jo i det hver eneste dag og ser behovet, sier hun til NRK.

Løpende dialog

Ifølge Dagbladet svarer personalsjef Gøril Bertheussen følgende om kritikken:

– Vi har hatt løpende dialog med ledelsen i klinikken og tillitsvalgte gjennom de to siste månedene. Bemanningskoordinatorene i UNN har siden oktober jobbet med å omdisponere ansatte fra andre enheter til våre intensivenheter for å bøte på det høye bemanningsbehovet. Så langt er cirka 30 ansatte omdisponert fra ulike enheter. Samtidig har UNN forsøkt å drifte så mye av den planlagte aktiviteten som mulig. Dette har fått konsekvenser både for intensivenhetene og for enheter som har fått omdisponert egne ansatte til intensivenhetene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse