fbpx Helsetilsynet klager på politiets henleggelse av feiloperasjonssak Hopp til hovedinnhold

Helsetilsynet klager på politiets henleggelse av feiloperasjonssak

Sørlandet sykehus HF, Kristiansand

Helsetilsynet mener Sørlandet sykehus bør straffes etter en rekke feiloperasjoner utført av en kasakhstansk lege. Politiet henla saken mot sykehuset.

Pasienter har blitt uføre, og noen har mistet livet etter behandlingen de fikk fra legen. Det var Helsetilsynet som ba politiet om å reise straffesak mot sykehuset legen jobbet ved.

Politiet henla saken like før jul. Helsetilsynet sier til NRK at de vil klage på denne avgjørelsen.

– Begrunnelsen er sykehusledelsens manglende oppfølging og styring av legen gjennom flere år, sier fagsjef Toril Sagen i Statens helsetilsyn.

Mens saken mot sykehuset er henlagt, er legen, som har flyttet til Tyskland, fortsatt under etterforskning. Han jobbet elleve år som overlege i ortopedi i Flekkefjord, selv om han ikke var ortoped. Dette visste ledelsen ved sykehuset.

Sagen mener sykehuset har et klart ansvar.

– Vi ser særlig alvorlig på at det ikke ble iverksatt tiltak for å forhindre at legen opererte på egen hånd etter at han ble omplassert til en opplæringsstilling i Kristiansand, sier Sagen i Helsetilsynet.

Administrerende direktør Nina Mevold ved Sørlandet sykehus HF sier til NRK at hun tar klagen til etterretning. Hun sier de ikke har grunnlag for å uttale seg ettersom det ikke er de som mottar klagen.

Politiet i Agder sier de ikke har mottatt klagen ennå.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse