fbpx VG: Vaksinemotstandere tok seg inn på vaksinesenter i Oslo – to personer pågrepet Hopp til hovedinnhold

VG: Vaksinemotstandere tok seg inn på vaksinesenter i Oslo – to personer pågrepet

vaksinedemonstranter
MOTSTAND: Vaksinemotstandere ville stjele vaksiner. (Skjermdump) Foto: Andreas Nielsen/VG

Rundt 30 vaksinemotstandere møtte opp for å demonstrere ved et vaksinesenter på Tøyen i Oslo torsdag ettermiddag, opplyser operasjonsleder Cathrine Silju til VG.

Rundt 30 vaksinemotstandere møtte opp for å demonstrere ved et vaksinesenter på Tøyen i Oslo torsdag ettermiddag, opplyser operasjonsleder Cathrine Silju til VG.

Politiet opplyser på Twitter like før klokken 17.30 at de har gitt pålegg til rundt 10 personer om å gå ut av vaksinesenteret. To av disse nektet å etterkomme pålegget og blir innbrakt av politiet.

Bekreftes av NRK

Også NRK omtaler hendelsen.

– Vi har fått kontroll på ti personer, åtte av disse fjernet seg, mens to nektet å fjerne seg, og blir innbrakt av politiet til arresten, sier Silju.

De pågrepne vil få bøter fordi de ikke etterkom ordre fra politiet.

Det er snakk om godt voksne personer. Politiet har personalia på en person som er 70 år, melder NRK.

Skulle stjele vaksiner

– Vi mener at vaksinene er en kriminalitet i størrelse med noe vi ikke har sett på tusen år, sier en av de oppmøtte vaksinemotstanderne til NRK.

Videre forteller personen at hele målet med å komme til vaksinesenteret var å få med seg vaksiner for å levere de videre til et laboratorium for analyse.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.