fbpx WHO: Kritisk for oksygenforsyningene i Ukraina Hopp til hovedinnhold

WHO: Kritisk for oksygenforsyningene i Ukraina

Oksygenmaske
OKSYGEN: Krigen har økt etterspørselen i landet med så mye som 25 prosent, opplyser WHO. Foto: Wavebreak Media LTD, Mostphotos

Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer om kritisk mangel på oksygentilførsel til sykehus i Ukraina.

– Oksygenforsyningssituasjonen nærmer seg et veldig farlig punkt i Ukraina. Lastebiler er ikke i stand til å transportere oksygenforsyninger fra fabrikker til sykehus over hele landet, inkludert hovedstaden Kyiv, heter det i en uttalelse fra WHO søndag.

De fleste sykehus kan måtte komme til å tømme sine oksygenreserver i løpet av de neste 24 timene. Noen har allerede gått tomme. Dette setter tusenvis av liv i fare, heter det videre.

Krigen har økt etterspørselen i landet med så mye som 25 prosent, opplyser WHO.

Helseorganisasjonen arbeider for å bøte på mangelen ved å benytte seg av sitt regionale forsyningsnettverket, men sier at en trygg kanal gjennom Ukraina først må sikres.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.