fbpx Koronafraværet går ned Hopp til hovedinnhold

Koronafraværet går ned

Forrige uke ble det registrert 2500 færre koronasyke personer. Helse- og sosialtjenester er ikke lengre den næringen med andelen flest nye koronasyke.

Foreløpige tall fra NAV viser at 58 800 nye personer hadde legemeldt sykefravær i forrige uke. Det er 700 flere enn uken før.

31 300 personer av de ble sykmeldt med korona forrige uke, en nedgang på 2500, eller ned 7,2 prosent fra uke 8.

Fortsatt høyt nivå

– Antall nye sykmeldte med koronarelaterte diagnoser gikk litt ned i forrige uke, men er fortsatt på et svært høyt nivå. Over halvparten av alle som ble sykmeldt i forrige uke hadde koronarelaterte diagnoser, sier statistikksjef i NAV, Ulf Andersen. 

Høyest andel korona i varehandelen

Den største andelen nye sykmeldte med koronarelaterte diagnoser blant alle nye sykmeldte var i uke 9 innen varehandel. Hele 60 prosent hadde koronasykdom.

Andelen koronasyke regnes ut basert på totalt antall sykemeldte som er rapportert inn i hver næring.

Lavest andel var innen undervisning med 47 prosent. 

Det var vinterferie i uke 8 og 9 i store deler av landet.

Flest nye smittede i helse- og sosialtjenester

Helse- og sosialtjenester, som har flest nye sykmeldte, lå på 53 prosent.

Flest nye sykmeldte personer i forrige uke er blant personer sysselsatt innen helse- og sosialtjenester, med 15 900 personer, hvorav 8500 var koronarelaterte diagnoser.

I varehandel var det 8100 nye sykmeldte personer i forrige uke. Sist uke var det også mange nye sykmeldte innen bygg og anlegg (4600) og industri (4300).

Det var flere nye tilfeller av sykmeldte personer blant kvinner (33 400) enn menn (25 400).

Statistikken er ikke å anse som offisiell statistikk fra NAV. Den viser kun antall nye personer som blir sykmeldt per uke. Antall tapte og avtalte dagsverk er ikke med i statistikken og den viser derfor ikke sykefraværsprosent. 

0 Kommentarer