fbpx Vivi Vukovic er årets helsesykepleier Hopp til hovedinnhold

Vivi Vukovic er årets helsesykepleier

Vivi Vukovic årets helsesykepleier 2022

Vivi Vukovic (62) jobber som helsesykepleier i Bodø, og hjertesaken er migrasjonshelse. På Helsesykepleierkongressen i Stavanger ble hun hedret for sitt arbeid.

Til Avisa Nordland uttalte årets helsesykepleier, Vivi Vukovic, at hun ble helt nummen da navnet hennes ble lest opp fra scenen onsdag forrige uke foran 600 helsesykepleiere som deltok på årets Helsesykepleierkongress i Stavanger.

Sterk stemme for de svakeste

I nominasjonen heter det at hun er de svakestes advokat.

– Hun tar til orde for rettferdig og respektfull behandling, og hennes tydelige stemme blir lyttet til når hun opplever at helsehjelpen til barn og unge ikke er forsvarlig.

Vukovic er opprinnelig fra Saltdal, men har bodd i Bodø i mange år. Hun var ferdig utdannet helsesykepleier i 1987, og har jobbet både på migrasjonsfeltet, på helsestasjon, barneavdelingen på Nordlandssykehuset og i skolen. Hun har også jobbet med barn og unge med astma i Spania og Montenegro.

Ivrer for jobben

Ifølge Avisa Nordland er Vivi Vukovics fagkunnskap og evne til å snu seg raskt og jobbe for en god og verdig integrering, noe av det som trekkes frem i nominasjonen. Hun roses også for sin væremåte og sine samarbeidsevner. Hennes iver i jobben gjør at hun strekker seg langt for å hjelpe sårbare familier i krise. Det gjør at hun ofte jobber både helger og ettermiddager, står det i begrunnelsen for nominasjonen.

Sto i front under Ukraina-krisen

Under koronapandemien var hun en viktig bidragsyter, og hun har også vært i front for å få på plass et migrasjonshelseteam i forbindelse med Ukraina-krisen.

– Rett og slett en pålitelig og sterk fagperson, et varmt medmenneske, en kollega som står på for de rundt seg – for faget sitt, for nyankomne flyktninger, de som trenger oppfølging over tid, oss kollegaer og andre, står det i en uttalelse som følger med nominasjonen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse