fbpx Oslo kommune har anmeldt pårørende ved Ullern helsehus for rasisme Hopp til hovedinnhold

Oslo kommune har anmeldt pårørende ved Ullern helsehus for rasisme

Bildet viser Oslo rådhus

Ansatte ved Ullern helsehus er blitt herjet med av pårørende, sier direktøren for sykehjemsetaten i Oslo. Nå har kommunen anmeldt flere pårørende for rasisme.

Opplysningen kom frem under første del av mandagens høring om de omstridte helsehusene i Oslo, skriver Kommunal Rapport.

– Vi har store grupper ansatte, det er flere hundre. Hovedinntrykket er at arbeidsmiljøet er trygt og forsvarlig. Men det er vanskelig at ansatte blir herjet med av pårørende, sa etatsdirektør Helge Jagmann under høringen.

– Det er en veldig krevende situasjon. Ansatte har også fått høre at «Du snakker så dårlig norsk, dra tilbake til Afrika». Vi har anmeldt pårørende til politiet for rasisme, tilføyde han.

Uttalelsen kom etter at bystyremedlem Maren Rismyhr (Rødt) spurte om arbeidsmiljøet på Ullern helsehus og de andre helsehusene er forsvarlig.

Byrådet i Oslo har de siste månedene fått kraftig kritikk for forhold i eldreomsorgen, og flere medier har skrevet om kritikkverdige forhold og grov omsorgssvikt ved helsehusene.

1 Kommentarer

vigdis marie nilsen

pensjonert sykepleier
2 uker 1 dag siden

Forsøk på å endre fokus fra elendig ledelse til å klandre pårørende for rasisme. Alle som kan litt psykologi vet at fortvilte pårørende kann ytre seg uforskammet, men har de noe rett? Kan alle ansatte snakke norsk så pasienter og pårørende forstårdem? Alle vet at kommunikasjon er viktig og avgjørende i gitte situasjoner og da må språket være helt korrekt.I en helseinstitusjon der alt er på stell oppstår ikke slike hendelser. Her må ledelsen ta ansvar og rydde opp uten å legge skyld på pårørende, ja det er helt uhørt!

Annonse
Annonse