fbpx Grønt lys for ny sikkerhetspsykiatri i Bærum – Dikemark sykehus legges ned Hopp til hovedinnhold

Grønt lys for ny sikkerhetspsykiatri i Bærum – Dikemark sykehus legges ned

Bildet viser Dikemark sykehus sett fra utsiden.

Styret i Helse Sør-Øst ga onsdag grønt lys for bygging av et nytt bygg for sikkerhetspsykiatri i Bærum kommune. Det innebærer blant annet at Dikemark sykehus i nabokommunen legges ned.

Bygget skal stå ferdig i 2026, skriver Helse Sør-Øst i en pressemelding. Kostnaden for nybygget er beregnet til 1,98 milliarder kroner. Det er 161 millioner kroner mer enn tidligere vedtatt ramme.

Virksomheten som planlegges flyttet til Bærum, er i dag spredt på fem ulike bygg på Gaustad og Dikemark sykehusområde: Regional sikkerhetsavdeling (RSA), regionalt kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri (SIFER), lokal sikkerhetsavdeling (LSA) og psykisk utviklingshemming og autisme (PUA).

– Betydelig forbedret behandlingstilbud

Administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Terje Rootwelt, sier han er svært glad for at gamle og utslitte lokaler på Dikemark nå endelig kan erstattes av nye.

– Til tross for flere oppgraderinger over år har ansatte og pasienter altfor lenge levd under svært lite tilfredsstillende forhold på Dikemark. Ny sikkerhetspsykiatri i Bærum vil gi et betydelig forbedret behandlingstilbud for pasientene og deres pårørende, samtidig som det gir bedre arbeidsforhold for de ansatte, sier han.

– Lettet

Lederen Pia Wiig ved Regional sikkerhetsseksjon på Dikemark istemmer.

– Jeg er så lettet over at det endelig er avgjort at vi skal ut av de utdaterte bygningsmassene på Dikemark og over til nye, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse