fbpx Rekordmange vil studere til spesialsykepleier med lønn Hopp til hovedinnhold

Rekordmange vil studere til spesialsykepleier med lønn

Marte Bonsaksen i sykehusmiljø

Helgelandssykehuset har alltid sykepleiere under utdanning til spesialsykepleiere. I år slo de rekorden for antall søkere som vil studere mens de mottar lønn. 

For kort tid siden var tolv personer ferdigutdannet, og til høsten står et nytt kull klart, skriver Helgelandssykehuset i en pressemelding.

Sykepleieren Marte Bonsaksen (44) pådro seg et brudd i foten etter en tur på Tovenfjellet. Da fikk hun god tid til å tenke.

Gammel drøm

– Det var ulidelig kjedelig å sitte sånn i to måneder med foten til værs.

Den gamle drømmen om å bli intensivsykepleier vokste frem, og drømmen endte i en søknad på en av utdanningsstillingene i Helgelandssykehuset.

Nesten før hun visste ordet av det var hun i full gang som student i Bodø, med lønn fra Helgelandssykehuset.

– Etter å ha jobbet som sykepleier siden 2005, hadde jeg kommet til et punkt der jeg hadde behov for videreutvikling, forteller hun.

Hun har sykepleierutdanning fra Oslo, jobbet innenfor geriatri, ortogeriatri og hematologi på St. Olavs i Trondheim. I 2011 gikk turen hjem til Sandnessjøen og akuttmottaket i Helgelandssykehuset. 

Hun forteller til Sykepleien at arbeidsgiver betalte 90 prosent lønn under studieoppholdene, samt bo- og reisestøtte.

19. juni i år kunne hun titulere seg som intensivsykepleier ved intensivavdelingen i Sandnessjøen etter halvannet års studier i Bodø.

 – Med utdanningen får jeg mulighet til å bidra i behandling av akutte eller kritiske pasienter, og jeg får en mer variert og innsiktsfull hverdag der jeg følger pasienten og dens pårørende i den situasjonen som har oppstått, sier Bonsaksen.

– Gjør det!

– Hva vil du si til andre som kanskje har bikket 40 og vurderer å hive seg på studier?

– Gjør det! Ikke tenk deg om! Og ikke tenk at du ikke får det til, for det gjør du.

– Alder er ingen hindring og man får et fantastisk samhold mellom studentene. Det finnes løsninger for å få hverdagen til å gå opp, og kanskje kan man være en rollemodell for de som nå vokser opp.

– Har du gått opp i lønn?

– Ja, jeg har fått ny lønn etter tariffen, svarer hun.

51 søkere på 15 stillinger

Det jobbes nå med å rekruttere nye kandidater til utdanningsstillingene som starter i august. Da fristen for å søke gikk ut, hadde 51 personer søkt. Det er en dobling fra fjoråret, og med det også ny rekord.

Det er lyst ut 15 utdanningsstillinger spredt over Helgelandssykehusets enheter. Tre på operasjon, fem på intensiv, tre på anestesi, tre på jordmor og én på kreft. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse