fbpx SUS satser stort på heltidsstillinger Hopp til hovedinnhold

SUS satser stort på heltidsstillinger

personaldirektøren på SUS

Stavanger universitetssjukehus (SUS) jobber iherdig for at flere helsefagarbeidere, leger og sykepleiere skal jobbe 100 prosent. Nå er de blant de best i landet på heltid for helsefagarbeidere, ifølge Delta.

I januar 2019 var det 140 helsefagarbeidere på heltid ved SUS. I september 2023 er de oppe i 176 av totalt 405 ansatte helsefagarbeidere.

Det holdt til at de i høst mottok fagforeningen Deltas diplom.

I 2022 var 44 prosent av helsefagarbeiderstillingene som helseforetaket lyste ut heltidsstillinger. Det gir SUS en plass i toppen blant helseforetakene. 

Satser stort i 2023

– Det er veldig kjekt å få denne prisen. Og at vi får den for det vi gjorde i 2022 føles jo enda bedre når vi selv vet at det er først nå i 2023 at vi har satt skikkelig i gang, sier personal- og organisasjonsdirektør Maiken Hetlelid Jonassen ved SUS i en sak på SUS' nettsider.

Prosenten er høyere blant sykepleiere

64 prosent av sykepleierne ved SUS har 100 prosent stilling i september 2023. Det vil si at 1564 av de 2437 sykepleierne jobber i full stilling i dag.

Sykepleiere ved SUS har i flere år hatt mulighet til å kombinere sin deltidsstilling med stilling på Bemanningssenteret slik at de til sammen jobber 100 prosent, skriver personal- og organisasjonsdirektør Hetlelid Jonassen til Sykepleien.

– Hvordan jobber dere med å få flere heltidsstillinger for sykepleiere?

– Vi tester nå ut bruk av fellesvakter ved medisinske sengeposter og gastrokirurgiske sengeposter. Sykepleiere og helsefagarbeidere på disse avdelingene har mulighet til å øke opp til 100 prosent ved at de sier ja til å jobbe ved de andre avdelingene på noen av vaktene, de blir merket i arbeidsplanen.

Jobber på naboavdelingen

– På annen medisinsk sengepost for de som jobber på medisin og tilsvarende for de som jobber på gastrokirurgisk avdelinger. Medarbeiderne vil på disse spesifikke vaktene jobbe på naboavdeling dersom de har fravær, forteller Hetlelid Jonassen.

Prosjektet med fellesvakter omfatter både sykepleiere og helsefagarbeidere.

Heltidsprosenten for leger ved SUS er på 96 prosent, eller 906 av 944 ansatte leger.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse