fbpx FHI: Høstens influensabølge lar vente på seg Hopp til hovedinnhold

FHI: Høstens influensabølge lar vente på seg

logoen til fhi

Folkehelseinstituttet (FHI) har advart mot kraftig influensasesong og bedt folk vaksinere seg, men foreløpig er høstens influensautbrudd ikke i gang.

– Forekomsten av luftveisinfeksjoner i befolkningen er svakt økende, som er normalt for årstiden. Antall innleggelser med luftveisinfeksjon er stabilt og også normalt for årstiden, med 11 i uke 41 og 15 i uke 42.

Det er ikke rapportert om nye influensapasienter innlagt i intensivavdeling de to ukene, står det i FHIs siste ukesrapport.

Svakt økende trend

Etter en mindre økning av koronasmitte og sykdom på sensommeren og en påfølgende nedgang, er det nå en svakt økende trend. Likevel har antall nye innleggelser de siste ukene vært stabile, med 289 i uke 41 og 268 i uke 42.

– Antall nye intensivinnleggelser med covid-19 har også vært stabilt lavt, med 6 i uke 41 og 7 i uke 42. Det samme gjelder koronadødsfall, med 25 dødsfall i uke 41 og 23 i uke 42, står det i ukesrapporten.

Vær forberedt

FHI ber sykehusene og kommunene være forberedt på at innleggelser med influensa, korona og andre luftveisinfeksjoner vil øke utover høsten og vinteren.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse